Dag 23; Fly Emirates

Op tijd stonden we op voor ons laatste ontbijt. Ik nam geen brood vanmorgen maar een curry zoals de Sri Lankanen dat ook doen in de morgen. Onze spullen plaatsten we in de minibus en we vertrokken naar het Bandaranaike vliegveld. Het bleek in de spits een kwartiertje rijden te zijn. Nana zette ons voor de ingang van de vertrekhal af. We bedankten hem voor alles wat hij voor ons gedaan heeft. We zullen hem toch een beetje gaan missen en ik geloof dat het voor hem ook wel zo was. Ik had een mooie tekening over Sri Lanka voor hem gemaakt en daar hadden we ook zijn fooi bij gedaan. Met een goede knuffel namen we afscheid met de belofte om hem foto’s te mailen.


Op de terugweg naar Maastricht.

We liepen de vertrekhal binnen en zochten de incheckbalie op om onze bagage achter te laten. We checkten ons in en wat bleek: op de vlucht Dubai – Dusseldorf hadden we opnieuw niet de plaatsen die we online gereserveerd en ingecheckt hadden. Pappa en mamma gingen terug maar de jongen maar hij kon er niets aan veranderen en gaf ons, naar zeggen, vier plaatsen op de middelste rij. De douanecontrole ging allemaal reuze snel en in de wachtruimte kwamen we Harry en zijn gezin tegen. We wisselden verhalen uit over de laatste week van de vakantie totdat we aan boord konden van het vliegtuig. Aan boord kregen we weer een leuke kinderattentie van het cabinepersoneel en ook een kinderlunch met allerlei lekkernijen. Tussendoor moesten we in Dubai van vliegtuig verwisselen en daar vlogen we met een nieuw vliegtuig verder naar Düsseldorf.

De vier stoelen lagen niet alle vier naast elkaar maar een Nederlandse man ruilde direct zijn plaats met ons zodat we toch alle vier naast elkaar zaten zonder gangpad in het midden. Het was tegen acht uur toen we arriveerden op het vliegveld van Düsseldorf. Voor ons was het al veel later en de vermoeidheid sloeg toe toen we op de bagage aan het wachten waren. Oma Evelien haalde ons op en bracht ons naar Geleen en pappa reed ons verder terug naar huis. Ushi had het goed naar haar zin gehad bij oma Evelien en was al thuis. Het zal voor haar ook wel even wennen zijn. Ronac en ik waren allebei in slaap gevallen en werden zelfs niet wakker toen pappa en mamma ons in onze eigen bedjes legden. Wat hebben we weer een fantastische vakantie gehad met zijn vieren. Sri Lanka bleek een mooi, groen en divers land te zijn. De mensen zijn gastvrij en vriendelijk en het eten was heerlijk. We hebben met volle teugen genoten van dit land!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *