Dag 10; Zon, zee en strand


Spetteren in de zee.

We sliepen wat langer uit vandaag maar toen de zon goed door de gordijnen heen begon te schijnen, vonden we het tijd om op te staan. Na een simpel maar toch lekker ontbijt zochten we naar een vrij plaatsje met ligbedden en een parasol. Er zijn niet veel parasols en ligbedden bij het hotel en het lag al aardig vol. Mamma vond nog een plekje aan het strand. Wij trokken onze zwembroeken en UV t-shirts aan en werden goed ingesmeerd met zonnebrandcrème. De zon schijnt hier erg fel dus met onze bleke witte huidjes hebben wij dat wel nodig. Het prachtige brede goudgele strand van Uppuveli ligt in een baai aan de Indische Oceaan. Aan deze kant van Sri Lanka was de zee rustig en konden we de zee in.


Relaxen in een hangmatje.

We spetterden en spatterden in het water, zwommen en maakten mooie zandkastelen en bouwden dammen. Tussen de middag gingen we eten bij de buren. Fernando’s Bar was gezellig met boomstammen als stoelen en tafel. Er heerstte een relaxte sfeer, gezellig muziekje en er was verkoeling door een zeebriesje. We bestelden iets lekkers, pannekoeken met ijs.


Lunchen bij de buren.

In de tussentijd klommen we in een van de hangmatten en wachtten tot we konden eten. Het smaakte goed en we hadden nieuwe energie om weer verder te gaan met zwemmen. We gingen nu naar het mooie zwembad en brachten daar nog wat tijd door. Ook nu hadden we aan het einde van de middag een tropische regenbui. Terwijl iedereen naar binnen vluchtte, bleven Keyro en ik heerlijk in het water en hadden we veel plezier. Uiteindelijk begon het ook te onweren en moesten we echt uit het water komen voor onze veiligheid.


Pannekoeken met ijs, Keyro vond het ook heerlijk, hmmm…

Tijdens het avondeten wist ik weer extraatjes los te peuteren bij het bedienend personeel en het keukenpersoneel. Ze zijn allemaal zeer gecharmeerd van mij en daar maak ik dankbaar gebruik van natuurlijk. Iedereen is hier vriendelijk en doet super zijn of haar best om het de gasten naar hun zin te maken. Ondanks dat ik moe was duurde het een tijdje voordat ik ’s avonds de slaap kon vatten.


Ik mocht samen met de koks een kijkje in de keuken nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *