Dag 3; Aquaventure

Samen met mamma begon ik na het wassen en aankleden aan het lekkere ontbijtbuffet. Pappa had nog geen honger en Keyro lag nog in een diepe slaap. Voordat we naar de kamer terug gingen, keken we nog even op dak van het hotel. Hier lag een mooi zwembad met zicht op de wijk Bur Dubai, een van de oudste wijken van de stad. Samen met de wijk Deira wordt dit ook wel het historische centrum genoemd. We vertrokken rond 9:30 uur met de taxi naar de Bur Dubai Souk. Een souk is het Arabische woord voor markt en iedere souk heeft zijn eigen product.


Keyro werd aangekleed als een echte sjiek.

De Bur Dubai souk is niet zo oud als de souks in de wijk Deira maar de sfeer is er niet minder om. Deze souk was gericht op kleding en textiel. Al snel werden pappa en Keyro aangekleed als echte sjeik en mamma kreeg allerlei “zijden” sjaals om haar nek gehangen. Ik had pakte af en toe een sjaal in mijn handen, bekeek het even en zei dan “hang daar maar terug, ik hoef het niet”. Via de wirwar van straatjes kwamen we uit bij de Dubai Creek en de aanlegsteiger voor de abra’s (watertaxi’s). De Dubai Creek, een smalle baai van de Perzische golf, splitst de stad in twee delen. Met aan de ene oever de wijk Deira en de andere kant de wijken Bur Dubai, Dubai Marina, Financial district en andere nieuwe wijken. We gingen aan boord van een abra om ons naar de wijk Deira te laten brengen. Alleen pappa en mamma hoefden te betalen (1 dirham, zo’n 20 cent) voor de overtocht. De kinderen zijn volgens traditie gratis en betalen niets.


Allemaal kruiden en luchtjes.

Het tochtje met de abra gaf ons een andere kijk op de twee oude wijken Bur Dubai aan de ene kant en Deira aan de andere kant. Beide wijken zijn ouder en zijn veel authentieker dan de nieuwe gedeeltes. Op de kreek heerste een bedrijvigheid van abra’s en handelsschepen die op en neer voeren. We stapten uit, staken, de drukke weg over en belandden meteen bij de Gold souk. Overal glinsterde en blonk het in de etalages waar alle gouden armbanden, kettingen, oorbellen etc. in uitgestald lagen. Men zegt dat de gouden sieraden en diamanten hier veel goedkoper zijn dan in andere delen van de wereld. Van de goud souk belandden we bij de aangrenzende Spice souk. In de smalle straatjes rook het heerlijk. In deze souk werden allerlei soorten kruiden, specerijen, gedroogd fruit en noten verkocht. Bij de eerste de beste kraam kwam een verkoper naar buiten om uitleg te geven bij de diverse kruiden. Pappa en mamma moesten ruiken en raden om welk kruid dat het ging. Mamma’s neus bleek erg goed te zijn en de verkoper was onder de indruk van de vele kruiden die zij kende. Natuurlijk konden we het niet maken om niets te kopen en kochten wij vanillestokjes en een toepasselijk souvenir van de Burj Khalifa. Het begon al aardig warm te worden en met de abra gingen we terug naar de overkant waar we het Dubai museum bezochten.


Het super interessante Dubai museum.

Het museum is gevestigd in het Al Fahidi fort en is het oudste gebouw van Dubai. We zagen en leerden veel men vroeger leefde, woonde en werkte. Maar ook zagen we hoe Dubai de afgelopen 30 jaar was ontwikkeld met de aanleg van onder andere de palmeilanden, Burj Al Arab en Burj Kahlifa. We aten bij een lokaal restaurantje tegenover het museum. Pappa had kip biryani, Keyro een kipsandwich met frietjes en mamma en ik hadden een rolls, een soort pannenkoek. De mijne wasgevuld met kip en mayonaise en die van mamma met kip tikka masala. Het was een flinke portie en het lukte mij om er de helft van op te eten. Buiten was de temperatuur opgelopen tot 46 graden en het was echt bloedheet toen we stonden te wachten op een taxi. Het duurde even maar uiteindelijk wisten we er toch een aan te houden die leeg was. We gingen naar Palm Jumeirah, één van de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust. Het schiereiland heeft de vorm van een palmboom, een stam met zijtakken. Op het palmeneiland vind je veel villa’s en hotels. Wij gingen naar het Atlantis hotel die helemaal aan het einde van Palm Jumeirah staat.


Heerlijk dobberen op het water op een luchtband.

Het hotel ziet er van buitenaf sprookjesachtig uit en is geheel gebouwd in Arabische stijl. Het thema van het luxe 5 sterren hotel is gebaseerd op Atlantis, de legendarische gezonken stad. Wij liepen door een soort van lobby met winkels en restaurants naar de ingang van waterpark Aquaventure. We stonden een tijdje in de rij voor de kassa maar konden een half uur later het waterpark betreden. We kleedden ons om in zwembroek en UV-shirt, het laatste hebben wij met onze bleke witte huidjes absoluut nodig! In het waterpark staan twee grote zwembaden centraal en deze zijn door middel van een 2 kilometer lange waterbaan met elkaar verbonden zijn. We klommen als eerste op een luchtband om de waterbaan met stroomversnellingen af te gaan.

Keyro ging samen in een tweepersoonsband met pappa en ik mocht met mamma. Om de honderd meter stond ene life-guard en mamma kreeg iedere keer een andere uitleg over hoe ze mij het beste vast kon houden bij de stroomversnellingen. Ik hield mij goed vast en vond de stroomversnellingen fantastisch. Mamma noemde mij de kapitein en ik riep daarom af en toe naar een van de life-guards “Aye Aye kapitein”. Na de waterbaan gingen we naar het speciale kinderbad met allerlei speeltoestellen. Zo waren er glijbanen en waterfonteinen. Eens in de zoveel tijd werden we super nat doordat er een emmer kantelde die was volgelopen met water. De eerste keer schrok ik daar zo van dat ik uit angst probeerde om deze plens water uit de weg te gaan. Terwijl pappa en Keyro de hoger gelegen glijbanen bij de Ziggurat uitprobeerden, liep ik met mamma naar het strand om even een zandkasteel te maken. We keken later nog bij het aquarium en gingen nog een keer in de waterbaan. Tegen de klok van zevenen gingen we ons omkleden en was de waterpret voorbij.


Spetteren in de lazy rivier.

Wat hadden we genoten maar we hadden ook honger gekregen. Bij een hamburgerrestaurant bestelden pappa en mamma voor ons een kindermenu. Het duurde even en daarom trok ik al mijn charmes te voorschijn en palmde ik de vrouwelijke manager in. Ik lachte was, knuffelde wat, ging met haar op de foto en dat resulteerde in een voorschot frietjes. Na de lekkere hamburger en frietjes brachten we nog op de valreep een bezoek aan de The Lost Chambers Of Atlantis. In dit aquarium met meer dan 65.000 vissen genoten we van de prachtige onderwaterwereld. Voordat we met de taxi terug reden naar ons hotel liepen we nog even naar de voorkant van het Atlantis hotel dat in het donker sprookjesachtig was verlicht. Uiteindelijk duurde het meer dan een half uur voordat we bij de taxistandplaats in een luxe privé taxi konden stappen. Uiteindelijk moesten we meer afrekenen dan de rit van de middag maar dat vonden pappa en mamma niet zo erg. Ik viel weer lekker in slaap maar werd op de kamer weer wakker van Keyro. De spullen werden even ingepakt en toen ging het licht uit want we moeten morgenochtend vroeg naar het vliegveld voor onze vlucht naar Sri Lanka.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *