Tierpark Aachen

We trotseerden de kou en reden naar het Tierpark in Aachen. Het dierenpark is ontstaan in 1966 op de plaats waar toen een natuurreservaat was “Drimborner Wäldchen”. Het park groeide en ontwikkelde zich en nu leven er circa 1000 dieren. We kochten een kaartje en liepen het park in. Als eerste zagen we de pinguïns die het in de sneeuw en kou natuurlijk prima naar hun zin hadden.


De pinguins vonden het wel lekker in de kou.

Aan de overkant waren kapucijneraapjes aan het klimmen en klauteren. We liepen verder maar Ronac had er weinig zin in en bleef aan pappa en mamma hangen. Hij wilde niet lopen maar ook niet zitten in de buggy, vervelend hoor. We kwamen langs de vogelverblijven en zagen eenden, ganzen en zwanen in de grote vijver. Een tijd lang bleven we staan kijken bij de lynxen waarvan er eentje wel heel diht bij het hek zat. Ze zien er uit als grote katten en hebben leuke pluimpjes op de oren. Bij de Ethiopische schapen konden we naar binnen en mochten we de schapen voederen met ons gekochte zakje voer.


De hongerige geitjes voeren.

Natuurlijk hadden de schapen het al snel in de gaten en werden we van alle kanten bestormd. Ronac vond het niet leuk en rende hard weg terwijl ik ieder schaap een beetje voer gaf. Bij de verschillende speeltuintjes speelden we een tijdje en na drie uur hadden we het koud gekregen en besloten we naar huis te gaan. We zullen gewoon nog een keer terug moeten gaan bij mooi weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *