Tiefschnee (dag 7)


De laatste dag samen met pappa de piste op.

Mijn laatste dag had ik geen skiles meer en kon ik samen met pappa de piste onveilig maken. Het sneeuwde heel hard en er was vannacht al een flink pak gevallen. We stonden al vroeg op piste en het was een pittige uitdaging voor mij. Overal lagen bergjes sneeuw een je zakte aardig weg in de sneeuw. Tiefschnee wordt dat ook wel genoemd. Het was zwaar maar ook heel erg leuk.


In de stoeltjeslift.

Tussendoor rustten we uit bij een van de almhütten op de piste. We speelden dan een potje “pesten” met kaarten of dronken ons een warme chocomel. Twee stoere mannen onder elkaar dus. Rond 16.00 uur keerden we terug naar het appartement. Op het laatste steile stukje van de rode piste maakte ik nog een flinke crash waarbij ik over de kop vloog. Ik bleef even liggen en was wat geschrokken. Ik beweegde mijn armen en benen en alles functioneerde nog.

Ik stond weer op en skiede het laatste stukje naar beneden. Toen we bij het appartement kwamen stond er in de tuin een mooie sneeuwpop. Terwijl wij op de piste waren hadden mamma en Ronac een prachtige sneeuwpop gemaakt van de vers gevallen sneeuw. In de avond brachten we mijn ski’s terug naar de sportwinkel.


Begraven in de tiefschnee.

Meteen daarna liepen we door naar restaurant Auhof voor een goede Oostenrijkse maaltijd. Ik nam een Harry Potter teller (pasta bolognaise), Ronac een Donald Duck teller (frietjes en Winerschnitzel), pappa een schweinnsmedaillon en mamma een grillteller. Ook kregen we allebei een glas cola als afsluiting van onze zeer geslaagde wintersportvakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *