Schirennen (dag 6)

Na de flinke sneeuwval van gisteren kwam vandaag zonneschijn. Pappa bracht mij vanmorgen naar mijn les en bij de rode verbindingspiste tussen de Hochbrandbajh en de Panoramabahn II maakte ik een bijzonder goede crash. Van pappa krijg ik pluspunten voor een goede crash en dit was een flinke dus kon ik veel punten scoren. Mijn skiles begon vandaag met het schirennen, een slalomwedstrijd waarbij je een zo’s snelst mogelijke tijd neer moest zien te zetten. De beste uit de klas krijgt een beker en ik was er op gebrand om mijn best te doen. Mijn afdaling ging goed en ik ging langs alle poortjes, iets wat niet iedereen deed. Of de wedstrijd helemaal eerlijk is weet ik niet want in onze groep zit nogal wat verschil in leeftijd. Maar goed op zich maakt het ook niet zo veel uit, lol heb ik in ieder geval gehad.


Klaar voor de start!

Na het schirennen gingen we gewoon weer door met onze les en daalden we een aantal keer de blauwe pistes af. Ik werd door mamma opgewacht in de pauze. Samen haalden we in het restaurant iets te eten. Ik nam Kaiserschmarrn, een soort poffertjes, met slagroom en appelmoes en mamma had een noodlesoep met worst. Na de pauze moest ik weer door met mijn les. Ik merk dat ik vandaag wat moe ben en heb moeite met de vele hobbels. Het was echte werksneeuw en dan mis ik nog wat techniek. We gingen nog een paar keer over de schansjes in het funpark en ik probeerdr met zo veel mogelijk snelheid  door de bochten te gaan op de heuveltjes. De prijzenuitreiking van het schirennen was beneden bij de Kinderschischule Läckner. Samen met mamma was ik daar om 16:00 uur present.


Mijn skileraar op de berg, Frederik.

De prijs van onze groep werd als laatste uitgereikt door onze eigen skileraar Frederik. Ik was niet bij de eerste drie geeindigd maar ik kreeg toch een mooie medaille waar ik natuurlijk heel trots op ben. Ik heb nu al twee medailles verdiend met skieen. Pappa haalde ons op met de auto en we kwamen nog net de berg op zonder de sneeuwkettingen. Het diner bestond uit gehaktballetjes in Indiase tandoorisaus geserveerd met worteltjes en notenrijst. Ik ging ’s avonds op tijd naar bed want morgen wil ik alles uit de kast halen op mijn allerlaatste dag skieen.


Trots op mijn diploma met mijn skileraar van de eerste dag, Nicolai.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *