Blauwe en rode piste (dag 4)


In de sleeplift.

Samen met pappa ging ik deze eerste kerstdag naar mijn skiles. We gingen niet met de auto maar liepen een stukje bergafwaarts en staken daar met de brug het riviertje over. Hier kwamen we uit bij het einde van de rode piste 5. We moesten deze piste nog een klein stukje afdalen om bij het dalstation van de Hochbrandbahn te komen. Met deze cabinelift gingen we naar boven.

We kwamen niet uit bij de Lareiteralm maar moesten daar overstappen op de andere lift. Om bij het mittelstation van de Panoramabahn II te komen moest ik samen met pappa een pittig stukje van de rode piste af. Ik volgde pappa en kwam netjes aan bij het mittelstation aan. We stapten in de gondel en kwamen ruim op tijd aan voor mijn les. Terwijl pappa het gebied van Grossarl en Dorfgastein verkende ging ik met mijn skiklasje en Fredrik een aantal keer de blauwe piste 3 af. Ook daalden we de blauwe piste 1 af en gingen we met de Kreuzkogelbahn weer terug naar boven.

Naast de blauwe piste lag een funpark en hier gingen we ook een paar keer doorheen. Pappa haalde mij tussen de middag op. Hij kwam precies aan toen ik met de meisjes uit mijn klas in een sneeuwballengevecht verwikkeld was. De meisjes plagen mij voortdurend en ze duwen mij graag om. Ik vind het niet erg en lach er alleen maar om. Onze lunch bestond uit frietjes (voor mij) en pappa had een noodlesoup met worst waar ik ook nog van mee at. Op een gegeven moment kwamen ook mamma en Ronac er aan. Zij waren naar boven gekomen vanwege het mooie weer.

Ronac had zijn plastic skietjes bij zich en ik wilde hem uitleggen hoe hij moest skiën. Mamma trok hem een stukje berg op en ik deed voor hoe hij de “pizzapunt” moest maken. Nog één tot twee jaar wachten en dan kan Ronac ook op skiles en kunnen we misschien samen een afdaling gaan maken. Tijdens de middag les gingen we racen in het funpark.


Ik probeerde Ronac al een beetje te leren skiën.
Volgens Frederik was ik de snelste in de groep en ben ik super enthousiast. Samen met pappa nam ik de laatste gondel terug naar het dal. Daar stonden mamma en Ronac nog op ons te wachten. ’s Avonds aten we vlees met salade en brood. We keken nog de film “Wickie de Viking” en speelden nog op de Nintendo.


En zoals het hoort, lekker würst tijdens de lunch op het terras!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *