KLM (dag 23)

Onze laatste vakantiedag was aangebroken. We konden in de ochtend nog lekker zwemmen in het zwembad terwijl pappa en mamma alles klaar maakten voor vertrek. De huurauto werd terug gebracht, online ingecheckt, tickets geprint en de laatste dingen ingepakt. Gelukkig konden we tegen een kleine vergoeding tot 14:00 uur in het appartement blijven. Om 13:30 uur kwam er iemand van de receptie het appartement controleren en werden we een kwartier later opgehaald door de beheerder van het resort.

Hij bracht ons met een busje naar het Hato International Airport. Toen we aankwamen rijden zagen we het vliegtuig van KLM net landden op de landingsbaan. De beheerder regelde een poorter om onze bagage naar de drop-off balie te brengen. We waren de bagage al vrij snel kwijt en liepen door naar de douane. Hier moesten we een tijdje in de rij staan en werden we goed gecontroleerd.


Weer op weg terug naar ons kikkerlandje.

In de vertrekhal zochten we een bankje om op te zitten tot we konden gaan boarden. Het boarden verliep op tijd en toen het vliegtuig vol zat, konden we vertrekken. We kregen een speciaal vertrek want de piloot maakte zijn laatste vlucht voordat hij met pensioen ging. Het is een gebruik dat het vliegtuig bij de laatste vlucht door de brandweer wordt nat gespoten en wordt uitgezwaaid. De brandweer van Hato Airport stond klaar en spoot ons nat terwijl de piloot het vliegtuig naar de startbaan taxiede.

De vlucht met KLM duurde in totaal bijna 9 uur. We kregen allerlei lekkernijen aan boord en de service bij KLM was erg goed te noemen op deze vlucht. Aan boord waren kinderspelletjes, LCD schermpjes met films en spelletjes en voldoende versnaperingen en drankjes.  Vanwege het tijdsverschil gingen na ongeveer vier uur vliegen de lampen uit zodat iedereen kon proberen te slapen. Uiteindelijk sliep ik de helft van de vlucht wat voor pappa en mamma ook wel fijn was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *