Playa Porto Marie (dag 19)

Ik was vanmorgen alweer vroeg wakker. Ik keek eerst nog wat televisie en daarna trok ik mijn zwembroek aan en ging ik zwemmen. In de tussentijd regelde pappa een huurauto bij de receptie zodat we ons gemakkelijker over het eiland konden verplaatsen. Ons resort ligt in het landelijke gedeelte van het eiland dus buiten dorp of stad. In het papiamento wordt het platteland ook wel Kunuku genoemd. Vandaar dus de benaming van het resort waar wij verblijven “Kunuku Resort”.
We kregen de huurauto, een KIA picanto, om 11:30 uur en we reden er meteen mee naar de nabij gelegen supermarkt in het dorp Tera Korá. We haalden een flinke berg boodschappen zodat we de komende dagen niet meer hoefden te gaan. We gingen terug naar het resort om de boodschappen in de koelkast te zetten en lekker wat te eten.


De gebroeders Wahlen aan het snorkelen.

’s Middags zouden we naar één van de vele stranden gaan die Curacao rijk is. We kwamen langs de zoutpannen van Sint Willibrordus waar veel flamingo’s zouden moeten zitten. We stapten uit de auto en zagen in totaal een stuk of 7 flamingo’s in de zoutpannen staan. Meer dan die zeven konden we er echt niet ontdekken. De flamingo’s hadden een zachte roze kleur en stonden in het water. De roze kleur komt voornamelijk door de kreeftjes, weekdieren, wormen en algen die ze eten. Vroeger werd er in deze zoutpannen bij landhuis Jan Kok en Rif Marie zout gewonnen en geëxporteerd naar Nederland. Op de zoutpannen werkten voornamelijk slaven maar tegenwoordig wordt er geen zout meer gewonnen. We kwamen daarna door het dorp Sint Willibrordus dat gelegen is aan de Bullenbaai. Het dorp had een imposante Rooms katholieke kerk in neogotische stijl.

We volgden de bordjes naar de plantage Port Marie, een privédomein aan de westkust van Curaçao. Uiteindelijk kwamen we aan bij Playa Porto Marie gelegen aan de gelijknamige baai. We parkeerden de auto en liepen naar het strand. Voor het strand moest betaald worden maar een deel van de inkomsten komen ten goede van het milieu. We huurden ook twee strandbedden om iets comfortabeler te liggen. Het strand was prachtig met fijn wit zand en een helder blauwe zee. De zee was vrij rustig en in het midden lag een ponton waar je naar toe kon zwemmen. We zwommen er met zijn vieren naar toe en sprongen er om de beurt weer vanaf. Na het zwemmen kregen we bij de bar een lekker ijsje.


Met pappa zwom ik naar een afgelegen baaitje waar het mooi snorkelen was.

Terwijl mamma en Ronac zich op het strand vermaakten, ging ik met pappa snorkelen voor de kust. Er was hier naar wat men noemt een “dubbel rif”  en er wordt geëxperimenteerd met  kunstmatige koraalriffen. We hoefden dus niet ver te zwemmen om koraalrif en vissen te zien. Ronac wilde natuurlijk ook een duikbril op en we lieten hem maar even. Ik vond het moeilijk om door de snorkel adem te halen en daarom zette ik alleen mijn duikbril op en hield mij adem gewoon in om onder water te kijken. Samen met pappa zwom ik een stuk en we kwamen bij een verlaten strandje uit, sjiek. Ik vond het allemaal prachtig, het koraal en de vissen die we zagen.

Na het snorkel- en zwemavontuur kleedden we ons om en gingen we terug naar Kunuku Resort. Mamma maakte een pan met nasi en satésaus van verse pinda’s. Ook wel weer eens lekker. De afwas konden we zo in de vaatwasmachine zetten en zo hoefde mamma verder ook niets meer te doen. Natuurlijk had ik nog niet genoeg gezwommen en dook ik nog even het zwembad in. Toen het donker werd moest ik er uit komen en kon ik in de gezellige woonkamer nog een film kijken voordat ik naar bed ging.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *