Wildpark Gangelt

We hadden vanmorgen bij Wildpark Gangelt afgesproken met Dunja, Misha en Aline. We reden er met de auto in ongeveer 40 minuten naar toe. Het wildpark ligt in Duitsland (Selfkant) net over de grens bij Schinveld. Het park is geheel gelegen in een bos en het is zo’n 20 hectare groot. We hadden ons goed aangekleed want het had vannacht weer flink gevroren en het was nog -8 graden toen we aan kwamen. Gelukkig begon het zonnetje wel door te breken.


Ik zag twee beren…

We betaalden de entree (wij kinderen mochten gratis naar binnen ondanks dat ik eigenlijk al moest betalen) en kochten een paar zakjes met voer voor de dieren. We begonnen bij het roofvogelstation waar we een steenarend, torenvalk en andere roofvogels zagen. We liepen verder door een licht heuvelachtig bosgebied en kwamen een aantal inheemse zoogdieren tegen zoals steenbokken, gemzen, edelherten, reeën en damherten. We konden ze allemaal voeren en het eten smaakte de dieren goed. We zagen ook 4 grote bruine beren die ook wel een hapje eten lusten. Voor hun waren de kleine brokjes meer een snoepje dan een maaltijd.

 


We hadden het al snel koud gekregen en liepen via de visotters en een wilde kat naar het café restaurant “Haus Waldblick”. Hier kwamen we bij en kregen we het al snel weer behaaglijk warm. We dronken warme chocomel met slagroom en bestelden daarna ook nog iets te eten. We hadden verschillende pannenkoeken en frietjes met curry worst. Het was zo gezellig dat we helemaal de tijd vergaten. We gingen twee uur later pas weer naar buiten. Hier keken we nog even bij de kinderboerderij en speelde Ronac met Aline kiekeboe bij een boom. We namen afscheid van elkaar en reden weer terug naar Maastricht.

Toen we thuis kwamen moesten we meteen weer weg want tante Lucia en Senna vierden hun verjaardag. We speelden gezellig met elkaar en ’s avonds gingen Senna en Dayno met ons mee naar huis om te blijven logeren. We aten broodjes frikadel en mochten daarna nog een film kijken. Eenmaal in bed maakte ik er een potje van en hield ik iedereen wakker. Mamma haalde me toen weg en legde mij in hun bed. Uiteindelijk keerde de rust weder en vielen we allemaal in een diepe slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *