Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Sinds gistermiddag voel ik me helaas niet zo lekker. Ik ben afgelopen nacht flink in de weer geweest en heb pappa en mamma goed wakker gehouden. Ik ben flink verkouden en heb hoge koorts. Mamma gaf mij wel paracetamol zetpillen maar deze verlaagden de koorts niet. Ik sliep onrustig en werd om het half uur wakker. Tegen de ochtend ging het net wat beter en toen moest ik wakker worden omdat we zouden vertrekken naar huis. Het had de hele nacht gesneeuwd en het sneeuwde nog dus het zou een uitdaging worden voor pappa om te rijden. Hij had alles al ingepakt en de auto sneeuwvrij gemaakt. Toen we afscheid hadden genomen van eigenaar Walter, lag de auto al weer vol met sneeuw.


De auto sneeuwvrij maken en op weg naar huis.

Keyro veegde hem nog een keer schoon met een bezem en toen gingen we vertrekken. Het was even de vraag of we sneeuwkettingen nodig zouden hebben. De wegen lagen vol met sneeuw en de belijning kon je niet meer zien. Iedereen reed stapvoets en pappa deed dit ook. Er was meestal net voldoende grip om de sneeuwkettingen niet om te doen. Normaal ben je vanuit het dorp binnen circa 40 minuten op de snelweg maar we deden er nu meer dan het dubbele over. Af en toe vond ik het knap hoe pappa nog kon rijden want je zag werkelijk geen hand voor ogen en de sneeuw werkte hypnotiserend. Op de snelweg was geveegd en konden we iets meer doorrijden. Langzaam aan werd de weg beter en stopte het met sneeuwen. Pappa reed daarna goed door en wij vermaakten ons goed op de achterbank. Mamma kwam ook een tijdje tussenin zitten en zo deden we wat spelletjes en zongen we liedjes. Rond de klok van 14:00 uur maakten we een stop bij een Burger King voor onze lunch. Daarna werd er goed gas gegeven en stonden we om 17:30 uur thuis voor de deur. We aten wat soep met brood en ik ging op tijd weer naar bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *