Rodelen

De dag begon net zoals alle andere dagen met wassen, aankleden en ontbijten. Samen met pappa en mamma brachten we Keyro naar zijn skiles. Het was opnieuw zo druk en we konden geen parkeerplaats vinden. Pappa bleef met mij in de auto zitten en mamma bracht Keyro weg. Omdat het langer duurde reed pappa maar een paar rondjes. Eindelijk kwam mamma er aan en reden we terug naar het appartement.


Rodelen met pappa.

Pappa had besloten om met mij een slee te gaan huren en van de rodelbaan af te gaan. We liepen naar de Sport2000 huurden een slee en gingen naar de Grubigsteinbahn. We stapten in een felroze gondel en deze bracht ons vlot naar het “mittelstation”. Onderweg had ik zicht op het dorp en onder mij zag ik de skipistes. Vanaf het “mittelstation” kun je nog verder de Grubigstein op met de Grubigalmbahn en de Grubigsteinlift. Wij deden dit niet en sloegen af naar de rodelbaan. Samen met pappa ging ik op de slee zitten en roetsjte we de berg af. Soms ging het best wel hard moet ik zeggen. Onderweg stopten we soms even om van de sneeuw en het mooie uitzicht te genieten. We kwamen uit aan de andere kant van het dorp en moesten toen een stuk terug lopen.


Sleeën is echt dolle pret.

Mamma was al bij Keyro en zij wachtte daar op ons zodat we met zijn allen naar huis konden gaan. Samen met Keyro ging ik op de slee en pappa en mamma trokken ons om de beurt helemaal terug naar het appartement. Er werd snel gegeten en Keyro ging om 13:30 uur weer terug naar zijn skiles. Hij mocht vanmiddag voor het eerst in skilift “Liftle”, een sleepliftje die beginners een flink stuk omhoog trekken de piste op. Nu wordt het dus echt een uitdaging en zal hij ook veel sneller gaan.

Na zijn les hadden we afgesproken in de après-skibar “Lahme Ente”. Volgens de informatie zou hier echte Oostenrijkse après-ski zijn maar dat was niet helemaal waar. De après-ski muziek was behoorlijk op Nederlanders georiënteerd (o.a. Ohhh, ohhh ik wil **x met die kale…) maar gelukkig kwamen er ook nog een paar Duitse nummers (o.a. Fliegerlied) voorbij. Aan de bar bestelde mamma een Smirnoff-Ice, een Weissen voor pappa en keyro kreeg zelfs echte Cola! Ik danste nog even met mamma, Keyro had daar weinig puf voor.


Après-ski!

Ik zette mij op een barkruk en zong af en toe mee met bekende liedjes. We gingen ’s avonds uit eten bij cafe-restaurant Grubigstein. Pappa had een Oostenrijkse specialiteit met aardappelen, spek, ham en kaas. Ronac en mamma hadden Wienerschnitzel en ik had friet met worst. Toen we weer buiten kwamen was het begonnen met sneeuwen. Morgen hebben we dus verse sneeuw op de piste, jippie! Voordat ik naar bed ging mocht ik nog een potje kaarten met pappa en mamma. Tot pappa en mijn verbazing wist mamma alle potjes te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *