Pinguin Bobo

Opnieuw was het een stralende dag met strak blauwe lucht en veel zon. Pappa ging weer snowboarden en mamma bracht mij samen met Ronac naar de skiles. We dansten eerst met Bobo en gingen toen weer aan de slag. De groep werd in tweeën gedeeld. De minder goede kinderen bleven op de baby helling met juffrouw Helene en de betere kinderen mochten naar een steilere helling. Ik hoorde bij de betere kinderen en mocht met juffrouw Hanna mee naar de steilere helling.

Hier moesten we over hobbeltjes en door poortjes skiën. Tussen de middag kwam pappa mij ophalen en zijn we met zijn tweetjes pizza gaan eten bij pizzeria Da Franco. Van skiën krijg je grote honger dus de pizza ging wel op. Voor de les oefende ik nog wat met pappa op de piste en daarna gingen we met juf Hanna naar een ander gedeelte. We gingen naar een nog steiler stukje en daar moesten we naar boven met een touwliftje. Best lastig hoor! Ik viel er twee keer uit maar deed het ook twee keer goed. Vrolijk kletsend en zingend skiede ik achter juf Hanna aan naar beneden.

Om 16:00 uur stonden pappa, mamma en Ronac al op mij te wachten. Het duurde even voordat we terug waren bij de skischool want het was nog een stukje lopen. Pappa ging met Ronac al vooruit want mamma had gezien dat hij zijn sneeuwschoen was verloren. Terwijl zij de schoen gingen zoeken, oefende ik een paar keer goed met mamma op de piste. Ze sleepte mij naar boven en dan ging ik met bochtjes en in de pizzapunt naar beneden. Samen met mamma liep ik helemaal op mijn skischoenen terug naar het appartement. Pappa had Ronac zijn sneeuwschoen niet gevonden maar op de parkeerplaats bij de gondel zagen wij het schoentje staan op een hek. Wat een geluk dat wij hem toch nog hebben gevonden. Het was me weer een actief dagje vandaag.

We aten lekker een Japanse broccoli schotel en rond de klok van 19:30 uur vertrokken pappa en ik naar de skishow. De show was bij de skischool bij de piste en de skilift ”liftle”. Er waren oude mannetjes die skieden op een van de eerste ski’s, er waren stuntsprongen (springen door brandende ringen), synchroon skiën (door de skileraren, juffrouw Hanna en Helene deden ook mee) en Bobo op mini ski’s. Natuurlijk vonden alle kinderen die naar de show kwamen kijken Bobo het allerleukste. Als laatste werd er ook nog prachtig vuurwerk afgestoken. Wow, mooi hoor! Samen met pappa ging ik terug naar huis en vertelde mamma wat we allemaal gezien hadden. Alweer een leuke dag in Lermoos!


The “ring of fire”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *