Frohe Weihnachten

Het was vandaag eerste kerstdag. We stonden al vroeg op, zo rond de klok van 7.30 uur en terwijl Ronac en ik samen met pappa gingen douchen, maakte mamma ons kerstontbijt klaar. We kregen brood met kerstworst. In de worst stond een plaatje van de Kerstman. Ho,ho,ho, vrolijk kerstfeest!

We moesten snel ontbijten en ons aankleden om naar buiten te gaan. De auto moesten we eerst sneeuwvrij maken en daarna het ijs van de voorruit krabben. We reden naar de Sport2000 Schuster om ski’s voor mij te gaan huren. Als eerste kreeg ik mooie oranje skischoenen, maat 30. Ronac zat ook klaar met zijn voetje om skischoenen te passen maar daar is hij natuurlijk nog te klein voor. Daarna kreeg ik een blauwe XXS helm en moest ik me gaan wegen voor mijn ski-instellingen. Met skischoenen aan woog ik wel 25 kilo! Mijn schoenen werden door een Nederlandse medewerker afgesteld op mijn ski’s, ik kreeg een paar stokken en daarna was ik klaar om te gaan. Pappa moest nog even betalen en toen reden we naar de “Sammelplatz” van de skischool in Lermoos.


Klaar voor de eerste les.

Ik werd ingedeeld in het skiklasje van de Nederlandse skilerares Hanna en de Oostenrijkse skilerares Helene. De groep bestond in totaal uit 12 Nederlandse kinderen. We begonnen nog voor de officiële aanvangstijd met warming-upoefeningen. Met de armen draaien, ski’s op tillen, springen etc. Daarna begonnen we met de echte les. Van een kleine heuvel moesten we naar beneden glijden op onze ski’s. Pappa, mamma en Ronac bleven nog even kijken maar vertrokken uiteindelijk ook. Mamma ging skiën en pappa ging met Ronac terug naar het appartement. Wij bleven goed oefenen en ik merkte dat het steeds beter ging. Tussendoor kwam de mascotte van de skischool “pinguïn Bobo”, hij zong liedjes en deed dansjes met ons, grappig.

We dronken ook nog een glaasje ranja en moesten toen nog in de “pizzapunt” naar beneden dit is om te kunnen remmen. Pappa en mamma stonden rond 11.45 uur al klaar om mij weer op te halen. We moesten eerst nog even in de kring om te zeggen wat we geleerd hadden en te horen wat we vanmiddag nog zouden gaan leren. Ik leverde mijn hesje in en we gingen naar huis om wat te eten. Een boterhammetje ging er wel in na al die inspanning.

Keyro de skiër

Pappa bracht mij om 13.30 uur weer naar de middag skiles die om 14.00 uur begon. Pinguïn Bobo was net bezig met zijn dansje toen wij aankwamen, snel even mee doen en daarna weer vlug op de ski’s. Pappa ging lekker wat snowboarden op de Grubigstein. Deze berg is 2028 meter hoog en je hebt er verschillende afdalingen vooral in de categorie blauw en rood. In totaal heeft Lermoos ongeveer 31 kilometer aan pistes. Wil je meer kilometers maken dan moet je naar de nabij gelegen dorpen, Ehrwald, Biberwier of Bichlbach gaan. Mamma en Ronac kwamen mij ophalen en pappa was ook nog net op tijd terug van het snowboarden.

Na de les namen we alles wat we geleerd hadden nog een keertje door.

Morgen gaan we voor het eerst op de lopende band en hoeven we niet steeds iedere keer omhoog te lopen. Ik heb er nu al zin in. We gingen met de auto naar huis en daar kregen we iets lekkers te eten, echt Oostenrijks gebak en dat kunnen ze hier goed maken. ’s Avonds hebben wij gekookt met de kleine pannetjes (gourmetten). Vooraf hadden we een garnalencocktail en daarna verschillende soorten vlees die we moesten bakken in onze pannetjes. Samen met Ronac keek ik nog de film “Cars” en daarna gingen wij naar bed. Het was een lange, vermoeiende, inspannende maar super leuke dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *