Sneeuwpret

De ochtend begon vroeg om 7:00 uur toen we allebei tegelijk wakker werden. Mamma haalde ons naar hun bed en daar lagen we nog eventjes to 0 7.30 uur en daarna zijn we opgestaan. Het bleek vannacht niet gesneeuwd te hebben maar toen we aan het ontbijt zaten begon het langzaam te sneeuwen. We gingen als eerste boodschappen doen met de auto want gisteren hadden we niet veel mee kunnen nemen. Ook kocht pappa nog nieuwe sneeuwschoenen want hij was zijn kistjes vergeten en kreeg natte voeten in zijn gewone schoenen. Na de inkopen speelden we in de sneeuw voor de weide bij het appartement. We peperden elkaars gezichten in met sneeuw en hielden een sneeuwballengevecht.


Sneeuw gevecht!!!

Op sommige plaatsen stonden we zelfs tot aan onze knieën in de sneeuw. Ronac vond de sneeuw ook geweldig al moest hij eerst wel even wennen. We liepen nog even naar de Grubigsteinbahn -gondel op nog geen 5 minuten loopafstand van ons appartement. Tussen de middag aten we goulashsoep met stokbrood. Pappa had de kriebels gekregen en wilde toch even gaan snowboarden. Terwijl hij weg was en Ronac lag te slapen op bed, speelde ik met mamma nog even buiten in de sneeuw. We probeerden in plaats van een sneeuwpop een sneeuwkerstboom te maken. Het meeste werk deed mamma want ik vond het leuker om diep in de sneeuw te lopen.

Toen we het koud hadden gekregen, gingen we naar binnen en kreeg ik warme chocolademelk. We kaartten nog wat tot Ronac weer wakker werd en pappa terug was. Het bleef sneeuwen maar we gingen toch nog even naar buiten. We liepen naar het kantoor van de skischool om mijn skilessen te gaan regelen. Ze adviseerden ons om twee keer twee uur les per dag te nemen om het skiën goed onder de knie te krijgen. Nou, ik vind het allemaal prima en kan niet wachten tot ik kan beginnen. Ik krijg in totaal 5 dagen les deze week.

Op de terugweg naar huis zijn we gaan eten bij Sam’s restaurant. We bestelden Hirtenkalbgoulash mit pilzen und spätzle (mamma), grillteller (pappa), frietjes met schnitzel (Ronac) en voor mij alleen frietjes. Ik had niet zoveel honger maar Ronac daar en tegen bleek een echt schnitzelmonster te zijn en at zijn buik helemaal vol. Tijdens het eten zong ik kerstliedjes, het was tenslotte kerstavond. We hielden nog een gezellige kerstavond waarbij we de Disneyfilm Tarzan keken.


Wiener schnitzel

Als “lekkers” kregen we een zak chips die Ronac en ik helemaal met zijn tweetjes leeg aten tot verbazing van pappa en mamma. Voordat ik naar bed ging, speelden we nog een potje pesten (kaartspel) waarbij ik drie keer, mamma één keer en pappa nul keer wist te winnen. Ik ging pas om 21:30 uur naar bed maar vond het een super leuke kerstavond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *