Tannenhof in Lermoos

Poeh, poeh wat werden wij vanmorgen vroeg wakker gemaakt door pappa en mamma. Zij waren om 5.00 uur opgestaan en ze maakten ons een half uur later wakker. Ik had nog geen goede zin en bleef een beetje “groggy” en chagrijnig. De laatste spulletjes werden nog ingepakt in de auto en om 6.10 uur vertrokken we richting Oostenrijk. Buiten was het nog pikdonker en pappa reed goed door. We reden via Heerlen, Aachen en daarna een heel lang stuk door Duitsland over de 61 richting Stuttgart. We hielden ons rustig, luisterden muziek, aten wat en keken een filmpje. Na ongeveer 3 uur rijden (circa 400 kilometer) stopten we voor een plaspauze. Na de korte stop ging mamma achter het stuur zitten en we kregen direct wat vertraging door een paar korte files waarbij langzaam gereden werd. Bij Ulm gingen we naar beneden richting Kempten en de Oostenrijkse grens.We reden Oostenrijk binnen en zagen meteen sneeuw liggen dat was een goed voorteken.


Uitzicht vanaf ons appartement op de Zugspitze.

We kwamen om 13.30 uur aan in Lermoos bij ons appartement Tannenhof. We stapten uit en de eigenaar Walter Schennach kwam er toevallig net aan. We kregen appartement 6 “Romantikstüberl” op de derde etage. Het is een ruim (ca.62 m²) driekamerappartement dat bestond uit: een ruime woonkamer, één grote slaapkamer met drie bedden, kinderbedje, douche en toilet en één kleine slaapkamer met één bed, wastafel en toilet. Er was een dichte keuken met maar twee gaspitjes , niet zo heel groot maar dat is geeft niet. Vanaf het grote balkon hadden we een prachtig uitzicht over de Zugspitze, met 2962 m de hoogste berg van Duitsland. De Zugspitze ligt in Zuid-Beieren op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland.


Spelletjes spelen met pestkop Keyro.

Vanuit het nabij gelegen plaatsje Ehrwald-Obermoos kan de top worden bereikt. Je kunt dan skiën op de twee gletsjers op de Zugspitzplatt. Toen we naar rechts keken zagen we de skipistes van de Grubigstein en de Grubigsteinbahn-gondellift. Super centraal gelegen dus deze accommodatie. Het had gisteren heel veel gesneeuwd en er lag dus een dik pak sneeuw. Volgens Walter was het een geluk dat we vandaag waren aangekomen en niet gisteren. Pappa sleepte samen met Keyro alle bagage naar boven, goed voor de conditie want we zitten driehoog.

We dronken een kopje koffie, thee en ranja en gingen daarna lopend op weg naar een supermarkt. Vooral Keyro was helemaal wild van de sneeuw en we moesten steeds op hem wachten. Ik mocht ook nog even in de sneeuw lopen en spelen maar moest ook een stuk in het draagstel. We vonden een Spar supermarkt aan de andere kant van het dorp,zo’n 10 minuten lopen. ’s Avonds had mamma heerlijke pasta met prei, spekjes en champignons gemaakt. Onze eerste avond begon dus al met een feestmaal, lekker. Keyro wilde perse dat ik bij hem op de kamer zou slapen en pappa verplaatste mijn campingbedje daar naar toe. Wel werd er gezegd dat we elkaar niet wakker mogen maken en er geen feestje mogen bouwen, jammer. Ik ging eerder naar bed en Keyro speelde nog een domino en een potje kaarten met pappa en mamma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *