Safaripark de Beekse Bergen

Opnieuw hadden we een lang weekend tot onze beschikking. Het was vandaag eerste Pinksterdag. Pappa en mamma hadden bedacht om met ons naar Safaripark Beekse Bergen te gaan. Het park ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek in de provincie Noord-Brabant. Het is het grootste Wildlife Dierenpark van de Benelux en heeft ongeveer 1.250 dieren (meer dan 150 diersoorten), variërend van zoogdieren tot vogels.

We reden vrij snel naar het park toe en parkeerden de auto op de parkeerplaats. Omdat het een feestdag was zou het waarschijnlijk wel druk gaan worden. We kochten onze kaartjes en gingen het safaripark binnen. Je kunt het park op verschillende manieren ontdekken namelijk: te voet, per boot, per bus en eigen auto.

Wij kozen als eerste voor de bootsafari en scheepten ons in op een van de twee boten (Stanley). Tijdens de boottocht van ongeveer 30 minuten vertelde de ranger aan boord ons van alles over de dieren die we vanaf de boot zagen bijvoorbeeld ringstaartmaki’s, hertjes en neushoorns. We kwamen uit bij het Kongo restaurant aan de andere kant van het park. Hier konden we verder met een andere safarimogelijkheid. Wij gingen op wandelsafari en volgden een route die kronkelde langs o.a. Maleische lipberen, hyena’s, leeuwen en gorilla’s.


Er zaten ook een paar rare bavianen in het park.

Op de route waren ook speeltoestellen voor wat pret tussendoor. Samen met pappa liep ik nog een hardlooproute om te zien of ik net zo snel kon rennen als een cheeta. Helaas waren we daar te langzaam voor maar renden we toch nog ongeveer 7 kilometer per uur. We kwamen langs de savanne met de zebra’s, giraffen en buffels en kwamen daarna door het Afrikadorp. Hier hadden we een lekkere-trek-stop en gingen we wat eten, frietjes en een ijsje. Vervolgens liepen we binnen in het dierenverblijf van een moeder neushoorn met jong. Wat een enorm groot en zwaar dier. Het maakte veel indruk op Keyro en mij en we bleven lang gefascineerd staan kijken.


Lief hoor die kleine neushoorntjes.
We vervolgden onze route in de richting van de uitgang en daar bezochten we nog een voederpresentatie van de chimpansees. We liepen het park uit naar onze auto, stapten in en begonnen aan de autosafari. De autoroute ging door het gehele park ongeveer 120 hectaren. In ons eigen tempo reden we door het park met de raampjes dicht en de gordel om. Keyro mocht voorin zitten en had goed zicht om de dieren voor ons te spotten. Tijdens onze safari zagen we o.a. edelherten, damherten, axisherten, sikaherten, moeflons, przewalskipaarden, kamelen en zelfs loslopende cheeta’s.


De giraffen waren helemaal niet bang voor auto’s en bussen.

Natuurlijk worden gebieden met vleesetende dieren apart gehouden van de planteneters. Aangekomen op de savanne zagen we zebra’s, buffels en nieuwsgierige giraffen. De laatste liepen zelfs tussen de auto’s door en likten aan de ramen. Bij ons deden ze dat niet maar wel bij de auto naast ons. Wat een grappig gezicht! Nadat we het park hadden verlaten konden we ons een beetje inbeelden hoe een echte safari in Afrika moet zijn. Pappa en mamma hebben dat al eens gedaan en ik hoop dat ze ons ook eens mee zullen nemen naar Afrika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *