Kasteelpark Born

De lente (voorjaar) is voor mijn gevoel nu echt begonnen. De dagen worden steeds langer en het wordt buiten geleidelijk aan wat warmer. De bomen krijgen groene blaadjes en veel planten staan in bloei. De afgelopen dagen steeg het kwik al boven de 20 graden uit. Prachtig weer dus om lekker naar buiten te gaan en leuke dingen te doen.

We reden naar Kasteelpark Born in het gelijknamige dorp Born dat deel uitmaakt van de gemeente Sittard-Geleen. Het park is prachtig gelegen, rondom de oude ruïne van Kasteel Born. Het kasteel is in 1930 door brand verwoest en nooit meer herbouwd. Het kasteelpark werd ingericht als wandel – en dierenpark. We zochten een parkeerplaatsje voor onze auto, betaalden entree en gingen het park binnen. We volgden de aangegeven wandelroute zodat we alles zouden zien. We zagen als eerste damherten, de mannetjes met gewei, nandoes en alpaca’s. In de vijvers zagen we allerlei prachtige watervogels zoals zwanen, ganzen en eenden zwemmen. Er was ook nog één volière waar we door heen konden lopen.


Kasteelpark Born

De parkieten vlogen laag over ons heen en dat was soms even schrikken. Tijdens de wandeling zagen we veel dieren zoals stekelvarkens (door mij gespot), roofvogels, lynxen en berberapen. In het park is ook een kinderboerderij waar je dieren kunt aaien. Zo lagen er bij binnenkomst twee schattige “paashazen” (Vlaamse reuzen) zoals ik ze noemde. Ronac en ik bleven een tijdje bij ze zitten om ze te aaien. We liepen verder naar de geiten en die vond Ronac helemaal geweldig. Beh, beh riep hij en bleef maar achter ze aan lopen. Als hij bij ze was ging hij ze met zijn handjes op zijn bovenbenen en licht door de knietjes gezakt uitgebreid bekijken.

Na 10 minuten vond ik het wel genoeg maar Ronac duidelijk nog niet. Ik ging alvast bij de berberapen kijken terwijl Ronac nog wat rond rende met de geiten. De laatste stop maakten wij bij de grote speeltuin waar ik uitgebreid kon klimmen op de speeltoestellen. Ronac ging samen met mij van de glijbaan en op de airtrampoline. Het was een heerlijk middagje in de buitenlucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *