Magic ladis

Het was voor pappa alweer vroeg op want Ronac liet zich al om 06:30 uur horen. Meneertje had weer eens honger en kon niet nog een uurtje wachten. Pappa stond zoals gezegd op en mamma en ik bleven nog drie kwartier in bed liggen. Het was vandaag mannendag en de pappa’s wilden met de eerste lift de piste op.

Helaas bleek dit pas om 09:00 uur te zijn. Nadat we ons hadden gewassen en aangekleed, ging Ronac alweer slapen en gingen Allek en ik tekenen en spelen. We wachtten tot Ronac zijn slaapje had gedaan en zouden daarna naar Berta’s Kinderland gaan. Toen Ronac wakker was, ging net Allek naar bed en moest ik nog een uur geduld hebben voordat we eindelijk konden gaan.


Ronac en Mamma op het sleetje van Allek.

Uiteindelijk vertrokken we toch naar de Sonnenbahn-gondel. Mamma reed in de auto van René want de mannen waren met pappa’s auto gegaan. Volgens Allek was mamma een “good driver” (goede chauffeur). Met de gondel gingen we naar boven. In Kinderland gingen we sleeën, schommelen etc. Het was behoorlijk wat kouder dan de afgelopen dagen en dat was te merken. Hopelijk gaat het nog sneeuwen de komende dagen. Op een gegeven moment zagen we Rob en hij kwam naar ons toe.


Ik mocht ook eventjes samen met pappa snowboarden.

Later kwamen ook pappa en René even kijken maar zij hadden maar weinig geduld en wilden snel weer de piste op. We gingen aan het einde van de middag weer terug naar het appartement en ik speelde daar nog even buiten. ’s Avonds zijn we samen met René, Katja en Allek uit eten geweest bij Restaurant Rittersrube. Helaas konden Rob en Camielle niet mee want Lauren was nog te ziekjes, jammer. René, Katja en mamma bestelden iets met wild (Reebraten, goulash en Hirschbraten), pappa kreeg een huifkar met frieten en vleesspiezen en Allek en ik frietjes met vissticks en worst.


Gezellig uit eten met één van de families Ubachs.

Na het eten liep iedereen terug naar het appartement behalve mamma en ik. Mamma had gehoord van “Magic Ladis, Die Burg brennt”, een evenement dat iedere donderdag plaats vindt en de geschiedenis van Ladis presenteert.De burcht Laudegg bleek hiervoor het romantische decor. De ruïne van burcht Laudegg is gedeeltelijk gerestaureerd en staat op een heuvel boven een meertje in het dorp. De burcht was verlicht en rondom het meer brandden allemaal kaarsen. Om 21:00 uur begon het spektakel met een film over het ontstaan van Ladis en de bouw van de burcht. Onder begeleiding en op de tonen van muziek veranderde het kasteel steeds van kleur. Een prachtig schouwspel om naar te kijken.


De sjieke show “Die Burg brennt”.

Tijdens het stukje verhaal over de verovering werd de burcht gehuld in vuur en vlam “Die Burg brennt” en werd er vuurwerk de lucht in geschoten. Eigenlijk vond ik die knallen veel te eng maar mamma wist mij te kalmeren en te blijven zitten. Het vuurwerk zelf was prachtig. Het verhaal ging door tot het Ladis van nu. Na ongeveer een ½ uur was de show afgelopen en hadden mamma en ik genoten. We waren erg koud geworden en gingen naar het appartement waar ik iedereen vertelde van “Die Burg brennt”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *