Berta’s Kinderland

Het is wel vreemd hoor zo met z’n vieren op één slaapkamer de nacht door brengen. De verleiding was groot om lekker bij pappa en mamma tussen in te kruipen net zoals Keyro dat had gedaan. Het bed bleek gelukkig groot genoeg te zijn voor ons viertjes.


Met z’n allen in de gondel.

We gingen vandaag met zijn allen naar boven de berg op. Ik was natuurlijk benieuwd want ik had dat nog nooit gedaan. We gingen naar de Sonnenbahn gondel bij ons in het dorp. De Sonnenbahn verbindt Ladis met Fiss. Vanuit Fiss kun je met verschillende gondels verder het skigebied in gaan. Omdat we met de kinderwagen waren, mochten we via een ander poortje naar binnen en hoefden we niet in de rij te wachten. Het personeel was heel behulpzaam en tilde mij met de kinderwagen in de cabine. De gondel ging steeds hoger en zo kreeg ik een goed uitzicht over het dorp Ladis met het kasteel Laudegg en de skipiste.


Bertha’s kinderland.
De skipiste was een witte streep in het groene sneeuwloze landschap. De temperatuur zou naar verwachting ook vandaag weer oplopen tot circa 13 graden, niet normaal voor de tijd van het jaar. We stapten uit bij het Mittelstation Sonnenbahn gelegen op circa 1500 meter. Hier lag het Berta’s Kinderland waar Keyro gisteren zijn skiles had gehad. Berta’s Kinderland is een waar paradijs voor kinderen. We gingen naar beneden en daar was een speelplaats met schommels, tubing bahn, iglo en nog veel meer. Er was genoeg te zien en ik kon mijn oogjes uitkijken.

Ineens zag ik nog meer bekenden namelijk opa Leo en ome Stefan. Zij zijn op vakantie in hetzelfde skigebied en logeerden in het dorp Fiss. Wat een leuke verrassing. Snel even knuffelen met opa Leo. Jammer dat hij oma Margriet niet had meegebracht.


Ikke en mijn vriendinnetje Lauren.

Mamma ging de Ladis- abfahrt maken met opa Leo en ondertussen bleven wij bij pappa. We aten gezamenlijk in Familien restaurant Sonnenburg en rond de klok van 14:00 uur gingen wij samen met mamma, Camielle en Lauren terug naar beneden. Ik viel in de gondel in slaap en werd wakker terwijl wij op het terras van Hotel Alpen Herz zaten.


Bertha.

Mamma was Keyro een boekje van Dora aan het voorlezen. We liepen nog wat door het dorpje Ladis. In het centrum staan huizen met mooi beschilderde gevels (fresco’s). Ze zien er iets anders uit dan elders in Tirol en zijn Retro-Romaans. We zagen ook het Rechenhaus en dat is waarschijnlijk het oudste beschilderde huis van het Tiroler Obergericht. We deden wat boodschappen bij de Mini-Market voor het avondeten.


’s Avonds werd er altijd lekker gespeeld in het huisje.
Het was vandaag de beurt aan Rob en Camielle om te koken. Hun pasta met tonijn ging er bij iedereen wel in na een dag in de frisse berglucht te zijn geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *