Skiles

Ronac was vanmorgen de eerste die wakker werd. Mamma stond met Ronac op en niet veel later waren pappa en ik ook wakker. We wasten ons, kleedden ons aan en aten een licht ontbijt. Vandaag zouden René en Katja op de kinderen letten. Ronac bleef dus achter in het appartement en ik vertrok met pappa en mamma richting de piste.


Mijn skiuitrusting uitproberen.

Als eerste gingen we naar sportshop Loisl waar we ski’s, skischoenen en een helm voor mij gingen huren. Met mijn volledige skiuitrusting gingen we de skipas kopen en konden we de Sonnenbahn-lift in gaan naar het Mittelstation. Het was raar om te zien dat er alleen op de skipistes sneeuw lag en verder nergens. Het zonnetje scheen vandaag fel en het zou weer warm worden (rond de 15 graden bij het Mittelstation).


De stoere mannen in de lift.

We waren rond 9:30 uur bij Berta’s Kinderland waar alle kinderen skiles krijgen. Met Berta’s snowmobil werden we naar beneden gebracht waar de lessen plaats zouden vinden. Eerst werden alle kinderen naar leeftijd verdeeld over de klasjes. Alle vierjarigen werden bij elkaar gezet en daarna werd er gesplitst op de taal die de kinderen spraken. Ik kwam in een Nederlandstalig klasje met vier meisjes en drie jongetjes. Onze skilerares heette Robyn en zij sprak gelukkig ook Nederlands. We gingen met zijn allen naar ons “skiplekje” en gingen in de rij staan om te verzamelen. Ik mocht voorop lopen naar de skiband en er als eerste op gaan staan.

Nadat we dat hadden gedaan moesten we de ski’s aan doen en gingen we één voor één met lerares Robyn van de kinderpiste. Skietjes recht, iets door de knieën zakken en de handen op de knieën leggen. Iedere keer steeds iets sneller en proberen om niet te vallen. Pappa en mamma bleven een tijdje kijken en gingen daarna zelf de pistes van Tirol Ski-Dimension te verkennen. Ze gingen met de Sonnenbahn door naar knooppunt Fiss van waaruit de “Schönjochbahn” en de “Möseralmbahn” naar hoger gelegen delen van het skigebied.


Mijn eerste skiles.

Tussen de les door hadden we ook nog eventjes pauze. We kregen iets te drinken en Berta de koe kwam nog haar liedje zingen. Na de pauze konden we weer oefenen op de ski’s tot het 12:00 uur was en pappa en mamma me kwamen halen voor de lunch. Het was jammer dat juffrouw Robyn helemaal alleen was want echt opschieten deed het niet en ik moest soms lang wachten tot ik weer aan de beurt was.

Samen met pappa en mamma lunchte ik in het Familien restaurant Sonnenburg. Ik at een knakworst met frietjes en ketchup. Na de lunch had ik totaal geen zin meer om naar de skiles te gaan. Ik was moe en wilde niet dat pappa en mamma weg zouden gaan. Juffrouw Robyn probeerde nog of ik met haar naar beneden wilde glijden maar dat wilde ik niet. En zoals velen wel weten: “wat ik niet wil dat wil ik ook niet” en er daar breng je me ook niet vanaf. Uiteindelijk haalden pappa en mamma me uit de les. Ze vonden het jammer dat ik niet wat meer doorzettingsvermogen had om de les af te maken. Maar goed, ik heb het geprobeerd en vond dat vallen echt niet leuk.

Mijn eerste skiles.

Camielle en Rob kwamen ook nog even kijken en samen gingen we terug naar beneden. We brachten mijn ski’s terug omdat ik toch geen les meer wilde nemen deze week. We dronken nog iets bij Aprés ski bar Geigalochmaar erg veel was er zo vroeg niet te beleven. Ronac was blij toen we weer thuis kwamen. Hij had zich goed vermaakt vandaag. Hij moest niet veel van René hebben en bleef zo veel als mogelijk bij Katja in de buurt. Pappa en mamma maakten ’s avonds voor iedereen groene kipcurry met broccoli. Lekker eten na een vermoeiende dag waarbij ik veel energie heb verbruikt. Niet veel later ging ik naar bed toe en en was ik vrijwel meteen in dromenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *