Naar Ladis in Tirol

Pappa en mamma haalden ons vanmorgen al vroeg (5:00 uur) uit bed. Het was buiten nog donker maar ik was meteen wakker. Vandaag vertrekken wij naar Ladis in Oostenrijk voor onze wintersportvakantie. Volgens Keyro moet dat heel erg leuk zijn. We vertrokken om 5:20 uur ietsjes later dan gepland. Volgens de berekening van de TomTom zouden we zonder pauzes rond 12:52 uur in Ladis aan moeten komen, ongeveer 7 ½ uur rijden dus.

Keyro en ik bleven een uurtje wakker maar deden daarna toch onze ogen maar dicht om zo nog wat slaap te krijgen. Rond 7:30 uur stopten we bij een tankstation en daar kwamen we Rob, Camielle en Lauren tegen. Zij gingen Lauren de fles geven maar omdat ik nog sliep besloten pappa en mamma om door te rijden. Ik werd pas rond de klok van 9:00 uur wakker. We kregen lekkere broodjes, eierkoek en drinken. We mochten op de Dvd-speler de film “Finding Nemo” kijken en later ook nog Bumba. De reis verliep ontzettend vlotjes en de laatste 100 kilometer waren binnendoor. We kregen nog wat files en langzaam aan rijden maar we verloren weinig tijd. De omgeving was prachtig en de zon scheen fel.

We stopten bij een restaurant met uitzicht op de Zugspitze, een berg van 2962 meter hoogte en hiermee de hoogste berg van Duitsland. De Zugspitze is gelegen op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. We stopten hier bijna één uur om wat te wandelen en te drinken. Van al dat stil zitten was ik aardig druk en bewegelijk geworden. Pappa en mamma noemden mij daarom een “wriemelvot”. We reden nog een uurtje en toen kwamen we aan in het op 1190 meter hoog gelegen dorp Ladis. Ladis is een van de drie zonnedorpen in het Oberinntal, in de deelstaat Tirol. Het is het deel van het Inntal ter hoogte van de Oostenrijks-Zwitserse grens. Ladis ligt samen met Serfaus en Fiss op een zonnig plateau 500 meter boven het Inntal.


Zugspitzblick.

Het milde klimaat zorgt ervoor dat hier boven de 1400 meter nog gewassen kunnen groeien. Helaas bleek het klimaat zo mild dat er nu geen sneeuw lag en de temperatuur rond de 12 graden was. Raar hoor wintersport zonder sneeuw! We werden in Apart Sunshine hartelijk ontvangen door de eigenaresse Claudia Ebner en haar zoontje Maximilian. Het appartement bestaat uit een ruime wooneetkamer met keuken en 3 slaapkamers allemaal met aparte douche en toilet. Het is zeer kindvriendelijk en overal was aan gedacht. Kinderbedjes incl. dekbed en handdoeken, kinderstoel en zelfs Keyro had zijn eigen bed.


Onze slaapkamer in appartement Sunshine.

We kunnen tevens allemaal twee keer gebruik maken van het zwembad en de speeltuin van Kinderhotel Laderhof in het dorp. Ongeveer een uurtje later kwamen ook Rob, Camielle en Lauren aan en iets daarna ook René, Katja en Allek. Keyro ging samen met pappa en mamma de boodschappen doen en zijn skiles regelen terwijl ik even in het appartement bleef met alle anderen. Ik kreeg een potje eten omdat het anders te lang zou duren maar de volwassen aten een lekkere pasta bolognese en pasta carbonara. Na het eten werd er getoast op een goede vakantie en was het tijd dat ik mijn bedje voor deze week ging uitproberen.


Onze woonkamer in appartement Sunshine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *