Met opa en Oma naar Diergaarde Blijdorp

Voor het eerst ben ik helemaal alleen aan het logeren bij opa Leo en oma Margriet in Papendrecht. Mamma bracht mij er afgelopen dinsdag naar toe en ging zelf gisteravond weer met Ronac naar huis. Opa Leo had vandaag vrij genomen en we gingen naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Het is één van de oudste dierentuinen van Nederland. In de dierentuin zijn verschillende werelddelen te vinden met hun bijbehorende dieren. We liepen langs het Noordpoolgebied Arctica met de ijsbeer, poolvos en prachtige sneeuwuil. Maar ook kwamen wij langs het Noord-Amerikagedeelte met bizons, prairiehonden en het Zuid-Amerikagedeelte met Vicuña’s, Nandoe’s en Ara’s (papegaaien).


Met oma Margriet en opa Leo naar Diergaarde Blijdorp.

Het Oceanium maakte erg veel indruk op mij. Eerst zagen we zeeleeuwen, koningspinquins en papagaaiduikers. In de verschillende aquaria zagen we onder andere octopussen, murenen, haring, kwallen, barracuda’s, pijlstaartroggen, krabben en natuurlijk verschillende soorten haaien. Eén aquaria was zo gebouwd dat we onder de vissen door liepen. Spannend hoor om de haaien zo boven je te zien zwemmen.

We kwamen ook langs het verblijf van de gorilla’s, mensapen. Hier wist een aantal jaren geleden de mannetjes gorilla Bokito te ontsnappen uit zijn verblijf. Hij richtte zijn woede op een vrouw en bracht vernielingen aan in het restaurant. Gelukkig liep het allemaal goed maar er is inmiddels wel een hoge rotsmuur om het verblijf gebouwd zodat wij de dieren weer veilig kunnen bekijken.


Ik aaide zelfs een leeuw met dank aan opa Leo en mijnheer photoshop.

We kwamen ook langs het Afrikagedeelte met giraffen, zebra’s, koedoes, struisvogels, franjeapen en hyena’s. In het Aziëgedeelte zagen we kamelen, neushoorns, makaken (apen), Aziatische olifanten en tapirs. Diergaarde Blijdorp bezit de grootste collectie katachtigen van de Benelux. Zo zag ik een Aziatische goudkat, Viskat, een Roestkat, een Panter, een Aziatische leeuw en de Sumatraanse tijger.

De laatste liep samen met haar twee jonkies dicht langs het raam. Het was een super leuke dag in de dierentuin. Thuis gekomen mocht ik samen met opa Leo zelfgemaakte frieten bakken. De frietjes hebben nog nooit zo goed gesmaakt. ’s Avonds hadden we nog een gezellig avondje met een filmpje (Sneeuwwitje) en chipjes. Leuk hoor zo logeren bij opa Leo en oma Margriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *