Playa del Carmen (dag 18)


We maakten vandaag weer een uitstapje naar een ander hotel namelijk Riu Playacar. Het was een klein stukje lopen in de hitte maar daarna konden we een verfrissende duik nemen in het zwembad en al het zweet afspoelen. Het was in hotel Playacar helemaal rustig vergeleken met Riu Yucatán. De ligbedden waren voor het uitkiezen. Zin om te slapen had ik vandaag helemaal niet, zelfs niet toen pappa een stukje met me ging wandelen. Uiteindelijk ging pappa zich maar een cocktail halen bij de bar. Later op de middag heb ik in mijn buggy bij het zwembad zitten kijken naar wat mijn grote broer Keyro allemaal doet in het zwembad. Hij kan al heel goed onderwater zwemmen, bommetjes maken en trucjes doen.


Keyro maakt bommetjes maken met pappa.

Op het einde mocht hij zelfs van pappa en mamma zonder bandjes zwemmen. Het lukte hem nog ook. Af en toe ging hij wat proestend onder water maar altijd wist hij mamma of de kant te bereiken. Goed zo Keyro! Rond 16:00 uur begon het even te regenen en gingen we kijken bij een salsa-dansles. Toen het droog was liepen we terug naar ons hotel. Ik vind hotel Yucatán qua hotel het mooiste van de drie die we gezien hebben maar het is meteen wel het drukste. Het leuke van hotel Yucatán is natuurlijk ook de kolonie brulapen die er leven. We zagen ze vandaag ook weer maar nu wat beter dan anders. Brulapen leven bijna volledig in de bomen en komen alleen op de grond als het echt noodzakelijk is. Ze leven in groepen meestal met één volwassen man en 4 tot 20 vrouwtjes en hun jongen.


Brulaapje in de tuin van het hotel.

Brulapen hebben een naakt gezicht en een ruwe vacht. De buik is minder zwaar behaard. De vachtkleur varieert per individu, per leeftijd en soms ook per geslacht. De brulapen hier zijn voornamelijk zwart en dit is ook de meest voorkomende soort. De brulapen hebben een grijpstaart en die is lang en sterk. De staart dient als vijfde arm en is sterk genoeg om het hele gewicht van een brulaap te dragen. Knap hoor! Ik vond de aapjes erg leuk om te zien.

’s Avonds gingen we eten bij het Mexicaanse specialiteiten restaurant aan het strand. Het eten was erg lekker al vonden pappa en mamma het niet zo Mexicaans want onder andere de bekende bonenpuree (die ik zo lekker vind) hadden ze niet. Vreemd want die hebben we bijna de hele vakantie ’s morgens, ’s middags en ’s avonds bij het eten gekregen. In plaats daarvan kreeg ik een stuk brood en een fles melk. De avond werd door pappa en mamma afgesloten met een tequila. Tequila is een Mexicaanse alcoholische drank gemaakt van een soort agaveplant. Hij moest gedronken worden met een Mexicaanse sombrero op het hoofd. Sombrero’s worden meestal gemaakt van stro of vilt. De naam is afkomstig van het Spaanse woord sombra dat schaduw betekend. Keyro wilde de sombrero niet op, jammer. Ik had het wel gewild maar voor mij was hij nog te groot.


Voor de laatste keer Mexicaans eten.

Na het eten zijn we eerst naar de minidisco gegaan waar we het leuke liedje “chu chu ua” hoorden en bijbehorend dansje zagen. Daarna keken we naar een show van Michael Jackson. Het animatieteam is echt ontzettend goed en ze zetten iedere keer weer een goede show neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *