Playa del Carmen (dag 16)

Onze dagen in Riu Yucatán begonnen een beetje routine te worden. Opstaan, aankleden, ontbijten in het restaurant en dan spullen pakken om naar het zwembad of het strand te gaan. Vanmorgen vroeg ik aan pappa en mamma wanneer we weer verder gingen, ergens anders heen. Ik wilde wel weer iets anders zien en doen dan enkel en alleen zwemmen. Pappa en mamma moesten hard lachen om mij en ze vonden het grappig dat ik hetzelfde gevoel had dan zij. Pappa en mamma zijn ook geen mensen voor twee weken strandvakantie en dat blijk ik toch een beetje overgenomen te hebben.

Helaas gaan we nergens meer naar toe maar voor de verandering gingen we eens bij een ander Riu Hotel kijken. We liepen met de spullen naar de overkant van de weg waar het Riu Tequila Hotel lag. Dit hotel ligt niet direct aan het strand maar mensen worden met een golfkarretje naar het strand bij Riu Yucatán gebracht. Nu begrepen we ook meteen waarom het bij ons strand en zwembad altijd zo druk is. Iedereen van Hotel Tequila gaat overdag dus naar Riu Yucatán. Bij het zwembad van Riu Tequila was het een stuk rustiger en we vonden een lekker plaatsje onder de parasol. In Hotel Tequila zijn verschillende zwembaden en natuurlijk ook een zwembadbar.


Samen met mamma cocktails drinken aan de poolbar.

Samen met Ronac spetterde ik lekker in het water en rustte ik uit op een van de ligbedden in het water. Ronac bleef niet al te lang in het water en ik amuseerde mij met pappa. Toen we uit het water kwamen, lagen mamma en Ronac te slapen op het ligbed. Samen met pappa ging ik wat rondlopen bij het hotel en kwamen we langs de kidsclub met speeltuintje.

Aan het einde van de middag hielden we het voor gezien en liepen we terug naar ons hotel. Onderweg kwamen we nog een coati (witsnuitneusbeer) tegen die liep te snuffelen. De coati is een neusbeer en valt onder de kleine beren of wasbeerachtigen en is vooral te vinden in het zuiden van de VS tot noordelijk Zuid-Amerika. Ze kunnen wel 80 tot 130 cm lang worden en wegen zo’n 3 tot 5 kilo. Ze hebben een lange, flexibele snuit en een lange, slanke staart. De vacht is grijsbruin van kleur met witte delen op de snuit, de kin en de keel. Ze eten voornamelijk insecten en fruit maar deze coati had nog andere dingen op zijn menu staan. Hij klom in de vuilnisbak om daar andere lekkernijen uit te halen. Afval eten is natuurlijk helemaal niet goed voor hem. Coati’s zijn goede klimmers en dat liet deze coati ook nog zien. Hij klom in een boom en keek ons ondeugend en uitdagend aan. Grappig beestje!

Wijzigingen bekijken
Een coati in hotel Tequila.

’s Avonds zijn we gaan eten bij specialiteiten restaurant Shanghai. Geheel in oosterse sfeer at ik een Chinese soep en heel veel kroepoekjes. Pappa en mamma smikkelden van de sushi, sashimi, Peking eend en andere lekkernijen. Als toetje kregen mamma en ik “Fried Ice” dit is een bolletje ijs in deeg en dan wordt het gefrituurd. Apart maar lekker.


Een dagje bij de buren op bezoek (hotel Riu Tequila).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *