Mérida (dag 4)


Ingang van ons hotel, Caribe.

Onze dag begon weer op de gebruikelijke tijd namelijk rond de klok van 7:00 uur. We konden het rustig aan doen want vandaag hoefden we niet te rijden en bleven we nog een nachtje in hotel Caribe. Bij het ontbijt kreeg ik voor het eerst papaya te eten. De papaya heeft geel –oranje vruchtvlees en smaakt zoet en meloenachtig, ik vond het wel lekker en smikkelde aardig wat op.


Spetteren in het zwembad op het dak va het hotel.

Na het ontbijt gingen we zwemmen boven op het dak van het hotel met uitzicht op de Cathedral de San Il Defonso. Het was spetteren en spatteren en ik probeerde zoveel mogelijk water binnen te krijgen wat natuurlijk niet de bedoeling was. Rond de middag gingen we een stuk wandelen door het centrum. Mérida is de hoofdstad van de staat Yucatan en het was in de koloniale tijd de belangrijkste stad.


Mooi gebouw op de Paseo Montejo.

De Spanjaarden woonden voornamelijk in het centrum en de indianen in de buitenwijken. Wij liepen naar de Paseo de Montejo waar we chique paleisachtige herenhuizen zagen. Vroeger werden deze huizen gebouwd door de rijke eigenaren van de henequén-plantages. Henequén is van de agaveplant en van deze vezels er wordt een stevige stof van gemaakt.

In Mérida kon je onder andere hangmatten en kleding kopen van deze stof. Op de terugweg aten we bij een lokaal restaurantje, een torta(broodje) Cubano voor pappa en voor mamma Carne Asado (gegrild vlees). Ik kreeg veel aandacht van de serveersters en moest iedere keer verlegen lachen. We hadden het koloniale centrum nog willen verkennen maar ook vandaag kregen we te maken met een tropische regenbui aan het einde van de dag.


Het zwembadje voor onze deur ’s avonds.

Voor deze tijd van het jaar is dat heel normaal want het is tenslotte regenseizoen. ’s Avonds gingen we eten bij het restaurant dat naast het hotel lag op het sfeervolle parque Hidalgo. Keyro at spaghetti bolognese, pappa tortilla’s en mamma pollo parill. Terwijl een gitarist gezellige muziek speelde vielen van alle indrukken mijn oogjes vanzelf dicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *