Yellow Submarine

We hadden voor vandaag een duikbootexcursie geboekt. We werden om 10.20 uur opgehaald door een busje van hotel Sinbad en naar de pier bij het gelijknamige hotel gebracht. Hier zagen we eerst een kleine expositie over de onderwaterwereld van de Rode Zee. Omstreeks 11.00 uur konden we aan boord gaan van een grote boot die ons naar een ponton in de Rode Zee zou varen. Na ongeveer 30 minuten varen, kwamen we aan op een plaats waar een soort drijvende “grot” lag. Vanaf het ponton kunnen mensen in en uit de duikboot stappen. De duikboot lag aangemeerd en ging net vertrekken. Vol bewondering keek ik hoe de duikboot langzaam en even later geheel onderwater verdween. Na een half uurtje wachtten keerde de duikboot terug en konden wij in gaan stappen. We moesten een lange steile trap af en kwamen zo in de duikboot. We zochten naar de plaats die we van te voren toegewezen hadden gekregen.


In de duikboot.

Aan boord is in totaal plaats voor 44 personen. We zaten zijlings van de duikboot en per twee personen was er een grote ronde patrijspoort. De boot werd bestuurd door 2 officieren die in de punt van de duikboot zaten (wij zaten helemaal achterin bij de schroef). De duikboot duikt naar een diepte van ongeveer 22 meter (72 feet). Normaal kun je via een monitor onderaan de patrijspoort bovenop de duikboot kijken maar onze monitor was helaas kapot. We waren net onderwater toen ik heel nodig moest plassen. In de duikboot was geen toilet aanwezig en ik moest het dus de hele tocht van een 1/2 uur ophouden, geen pretje.


Ik kon alles goed zien door het raampje.


Er waren allemaal vissen en zelfs duikers onderwater te zien.

Al snel werd ik wat afgeleid door een prachtig koraalrif, vissen en een prachtig galjoen met een paard als boegbeeld. We werden tijdens de tocht ook gevolgd door twee duikers. Zij zwommen langs alle patrijspoorten van de duikboot en gaven de vissen eten. De duikboot maakte een grote draai en voer weer langs een ander rif terug zodat we allebei de kanten goed konden zien. De duik duurde in totaal ongeveer 30 minuten. Eenmaal uit de duikboot ging ik snel naar het toilet om mijn plasje te doen, een enorme opluchting. Met de grote boot voeren we weer terug naar de pier bij het Sinbad Hotel. Met het busje werden we weer teruggebracht naar Mamlouk Palace waar we nog net konden aanschuiven voor het lunchbuffet. Ik vond het een unieke ervaring om met een duikboot naar de bodem van de zee te gaan.


King of the world!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *