Toeristisch Hurghada

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, ligt in het noordoosten van Afrika. Het land is vooral bekend om zijn beschaving die langs de Nijl is ontstaan rond 3300 v.Chr. De Nijl is één van de langste rivieren ter wereld, ontspringt in Ethiopië en mondt uiteindelijk uit in het noorden van Egypte in de Middellandse zee. In het Nijldal zijn vele archeologische vondsten gevonden uit de Oudheid. Zo kent iedereen de beroemde piramides van Gizeh (in de buurt van Caïro) en de tempels van Luxor. Helaas liggen al deze bezienswaardigheden op te grote afstand om te bezoeken. We bezochten wel de stad Hurghada. Eens een klein vissersdorpje maar nu een populair vakantieoord. Veel historie heeft Hurghada helaas niet. De stad strekt zich uit over circa 35 km langs de kust van de Rode Zee en bestaat uit verschillende delen, namelijk Sakkala; het moderne toeristische centrum, Dahar; het oudste deel en de kuststrook vanaf Sakkala in zuidelijke richting waar de meeste hotels liggen.


Het jachthaventje van Hurghada.

Na wat afdingen namen we een taxi naar de wijk Sakkala waar ook de Marina van Hurghada ligt. Na de korte maar wilde rit met maffe chauffeur werden we afgezet bij de Marina. Pappa moest nog even onderhandelen om al het wisselgeld terug te krijgen. Hij hield voet bij stuk en kreeg uiteindelijk toch het juiste bedrag terug. We liepen door een hek en kwamen bij deHurghada Marina . De marina ligt aan de Rode Zee en vlakbij de golf van Suez. Het is een boulevard die is opgezet voor de toeristen en je vindt er vele winkeltjes, restaurants en bars. In de haven lagen prachtige jachten en we liepen er wat rond. Misschien lag het aan het tijdstip van de dag dat we er waren maar er was niet zo veel te beleven.


Net buiten het havengebied leek het meer op de gazastrook.

Na een drankje in één van de barretjes liepen we door wat achteraf straatjes naar het centrum van Sakkala. Hier liggen 101 souvenirwinkeltjes waar je shisha’s (waterpijpen), nep merkkleding, papyrusrollen enzovoort kunt kopen. Wat mij op viel was dat er kinderen liepen met neppistolen die verdacht echt lijken, beetje vreemd. De echte Egyptische charme was hier niet te vinden en vanwege het warme weer namen we een taxi terug naar het hotel.


Het centrum van Hurgahda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *