Sunrise Mamlouk Palace Resort

Gisteravond zijn we na een 6 uur durende vlucht met Transavia Airlines aangekomen in Hurghada, Egypte. We hebben nog nooit met zo’n slechte maatschappij gevlogen. Het vliegtuig was smerig, een onaangekondigde tussenstop in Taba en het eten en drinken moest je kopen. Dat laatste is niet zo’n probleem maar er was niet genoeg drinken aan boord en dat is natuurlijk vreemd. Het visum dat je nodig hebt om Egypte binnen te komen was zo geregeld. Het Hurghada International Airport ligt zo’n 10 kilometer van ons hotel Sunrise Mamlouk Palace. Met de transferbus van Neckermann zo’n half uurtje rijden en mensen afzetten. De eerste dagen stonden in teken van het verkennen van ons geboekte hotel SunRise Mamlouk Palace.

Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw met o.a. receptie, lobby, terras en het buffetrestaurant. De kamers zijn in diverse gebouwen en liggen in U- vorm rondom het hoofdgebouw en de twee mega zwembaden. Onze kamer (21103) ligt op de begane grond in één van de gebouwen vlakbij het privéstrand en tegenover het ?? restaurant. Het is een ruime kamer voorzien van 2 bedden en een extra bed voor mij, zithoek, kluisje en badkamer met douche en toilet. Op het resort zijn ook een dokter, een kapper, internetruimte en winkeltjes te vinden. Voor mij allemaal niet zo interessant. Mijn aandacht ging natuurlijk uit naar de diverse zwembaden en het privéstrand, allebei op een paar minuten lopen van onze hotelkamer. Het privéstrand is gelegen aan de Rode zee en heeft een mooi uitzicht op de helder blauwe zee met in de verte de bergen en de woestijn.


Mamlouk Palace in “Egympte”

In het zwembad en aan het strand zou ik de komende dagen heel veel tijd doorbrengen. Heerlijk zwemmen met mijn zwembandjes om, springen in het water en gekke capriolen uithalen met pappa en mamma. Het weer is overdag zo’n 35 – 38 graden en dat is een heerlijke temperatuur. Af en toe moeten we ons goed insmeren met een hoge beschermingsfactor want de zon is erg fel en we willen niet verbranden. Het mooie aan het Mamlouk Palace resort is dat alles all-inclusive is en je nergens voor hoeft te betalen. Gelukkig hoeven we ook geen gekke all-inclusive bandjes te dragen, scheelt weer. We kunnen tevens gebruik maken van alle faciliteiten van het naast gelegen SunRise Garden Beach resort. Ook in Garden Beach Resort zijn twee grote zwembaden met glijbanen die wel voor mij toegankelijk zijn (die in Mamlouk Palace zijn voor oudere kinderen).

Tussendoor haalden we drinken bij de vele aanwezige barretjes en het eten in de diverse restaurants is zeer uitgebreid. Bij het buffetrestaurant kan het wat druk zijn maar er wordt goed bijgevuld en er is voldoende keuze. Af en toe worden we door het vriendelijke personeel in het Russisch aangesproken. Er zitten veel Russen die vakantie vieren in dit resort. Nu is het toch wel handig dat ik weet wat bijvoorbeeld Do svidaniya (goedendag),dobry den (goedemiddag), kak dela (hoe gaat het) betekend. Wanneer we zeiden dat we uit Nederland komen begonnen ze in hun paar bekende zinnetjes Nederlands, heel leuk. Het personeel doet er werkelijk alles aan om het iedereen naar zijn of haar zin te maken en de service is uit de kunst. Helaas ben ik af en toe wat verlegen en kruip ik snel weg achter pappa of mamma. Mijn indruk van het Sunrise Mamlouk Palace resort is werkelijk in één woord “fantastisch”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *