Dag 18; Aardbeien plukken

Helaas was het vandaag alweer tijd om de spullen in te pakken en terug te gaan naar Perm. De tassen werden gepakt en klaar gezet voor vertrek. Voor de laatste keer waste ik mij in de banja en trok ik mijn schonen kleren aan. Ik ging ’s ochtends nog aardbeien plukken met Mikhael in de moestuin. Ik riep “daar” en Mikhael antwoordde met “da (ja)” en hij of ik plukte de aardbeien.


Aardbeien plukken in de moestuin.

Fantastisch zo’n moestuin waar je alles vers in kunt plukken dat zou ik in Nederland ook wel willen hebben. Uiteindelijk vertrokken we weer zo’n twee uur te laat in de richting van Perm. In de bus was het bloedheet en ik besloot om maar wat te slapen.


Samen met Allek op de bank voor het vertrek.

Toen ik wakker werd waren we weer in Perm. We pakten onze koffer en rugzak in en maakten het appartement schoon zodat we ons vannacht alleen maar hoefden aan de kleden. We gingen ’s avonds voor de laatste met z’n allen uit eten in een Oekraïns restaurant vlakbij het centrum. We gingen er met de tram naar toe maar deze reed een andere route dan afgelopen dagen. We konden gelukkig op tijd uit stappen maar moesten nog een flink stuk lopen.


Oekraïns eten in Perm.

In het restaurant kregen Allek en ik een cadeautje en konden we spelen in de speelruimte. Ik was een beetje hyper en pappa en mamma konden niet echt rustig eten. Na het eten gingen we bij de supermarkt nog wodka inkopen doen om mee te nemen naar Nederland. Ongelofelijk hoe goedkoop een fles wodka hier is. We betaalden voor een 0,75 l fles maar een paar euro, bij ons in Nederland al snel een 20 euro, schat ik. Met de taxi gingen we terug naar het appartement voor onze laatste (korte) nacht. Helaas moeten we morgen weer terug naar huis en moeten we afscheid nemen van alle gastvrije en lieve mensen die ik afgelopen weken heb leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *