Dag 16; Plov

Het weer is echt fantastisch en de temperaturen stijgen boven de 30 graden. Mijn dag kwam ik door met spelen langs de rivier, bootje varen, schommelen en allerlei andere activiteiten. Met André als kapitein voeren we nog naar de andere kant van de spoorbrug. Hier was het water wel wat warmer maar nog niet echt lekker om in de zwemmen. Er lagen veel scherpe rotsen op de bodem. We zagen hier ook een of ander mineraal in prachtige grillige vormen. ’s Middags werd er voor Allek een kinderbadje opgezet en daar maakte ik ook dankbaar gebruik van.


Spetteren in het badje met Allek en Lisa.

Ik durf het water in de rivier niet te trotseren want het is veel te koud. ’s Avonds werd er een speciaal gerecht gemaakt door Mikhael en Konstantin. Het gerecht heet plov en wordt traditioneel vaak bereidt door mannen. Plov bestaat uit o.a. rijst, vlees, wortel, ui en verschillende kruiden en specerijen.


De gebroeders Viatkin maken plov.

Plov wordt gegeten bij feestelijkheden en wordt bereidt in een gietijzerenpan. De rijst wordt gefruit in olie en dan gaar gesmoord in bouillon samen met de kruiden, specerijen, wortel en ui. De plov wordt gegeten met hele bollen gepofte knoflook. Mooi want knoflook houdt de muggen op afstand. Het smaakte zo goed dat ik tot verbazing van kok Konstantin twee borden leeg at. De koks hadden veel eer van hun werk want het smaakte echt heerlijk.


Smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *