Dag 12; De Zoo van Perm

Opnieuw was het een grijze, grauwe en vooral koude dag. Het kwik staat ongeveer op 12 graden, voor deze tijd van het jaar niet echt normaal. We lieten ons echter niet ervan weerhouden en namen de tram naar het centrum. We hadden afgesproken met Rob en Camielle en we gingen naar de Zoo. We liepen eerst de lange winkelstraat af tot we bij de oevers langs de rivier de Kama kwamen.


In de dierentuin van Perm.

De dierentuin is gelegen op een oude begraafplaats van het Arhierejsky huis. Er waren veel dieren te zien maar ze zaten allemaal in wel hele kleine hokjes. Ze hadden goed te eten en zagen er tevreden uit maar toch vond ik het erg zielig. In Nederland hebben we niet veel dieren meer achter de tralies zitten maar hebben ze veel vrijheid om rond te lopen. Misschien dat ze in Rusland daar iets van kunnen leren. Er was een hele leuke speeltuin en daar bracht ik dan ook heel veel tijd door. Vanwege de kou verlieten we na enkele uren de dierentuin om ons op te warmen in een cafeetje. Lekker wat drinken en een stukje taart, yummie.


Bord in de dierentuin.

We liepen nog naar een groot winkelcentrum en kochten daar nog een paar cadeautjes voor de familie Viatkina. Op de terugweg kwamen we langs een Mexicaans restaurant “Gringos Locos” en daar hadden we allemaal wel trek in. Het restaurant was gezellig en de fajitas goed. Met de tram gingen we weer terug naar ons appartement. Morgen is de trouwerij van René en Katja dus gingen we op tijd naar bed.


Mexicaanse tafe(l)(r)elen in Rusland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *