Dag 9; Registratie visum


Nu weet ik hoe zwaar pappa het heeft met mij in het draagstel.

Het werd vandaag een rustig aan dag. We moesten namelijk naar het postkantoor om ons visum te laten registreren. Luba en Katja hadden al wat voorwerk gedaan en vandaag zouden de juiste papieren bij het postkantoor zijn voor de registratie. In Nederland hadden we ons Russisch visum aangevraagd, een papiertje in ons paspoort, en binnen 72 uur na aankomst moet je laten weten dat je in het land bent en waar je je bevindt. Normaal wordt dit door het hotel of reisorganisatie geregeld maar aangezien wij dit niet hadden, moesten we het zelf regelen en dat zou veel meer tijd en moeite kosten. Vandaar dat we dit dan ook niet in Moskou hadden gedaan.


Het gewraakte postkantoor waar de registratie geregeld moest worden.

Om echter geen problemen meer te krijgen bij de douane en om ooit nog terug te kunnen komen naar Rusland, hielden we ons maar aan de procedure. Het hele registratieproces duurde lang maar gelukkig kon ik buiten blijven wachten. Van ieder paspoort (8 in totaal) moesten 2 formulieren in het Russisch ingevuld worden, een hele klus dus waarbij wij niet konden helpen. Toen Luba, Katja, Tanya en Zhenya dachten dat ze klaar waren, bleek er een dingetje niet goed ingevuld te zijn en konden ze weer helemaal opnieuw beginnen. Na dik 4 uur wachten hadden we dan eindelijk het belangrijke en bewuste registratiepapiertje in ons paspoort zitten. Ik verwachtte er heel wat van maar toe ik het papiertje zag, bleek het een vodje te zijn, wel 100 keer gekopieerd met een stempel erop, een aanfluiting gewoon!

Vanuit het centrum liepen we terug richting het huis van de familie Viatkina. We gingen eten bij een resaturant aan de overkant van de straat. Het eten werd besteld en binnen niet al te veel tijd allemaal gelijktijdig op tafel geserveerd. Iets wat we tijdens de vakantie nog niet hebben meegemaakt. Iedereen smikkelde en smulde van het goede eten wat we kregen. Tussendoor werd er weer veel getoost met wodka en de voetjes gingen zelfs van de vloer. De mannen keken hun ogen uit naar alle mooie vrouwen die er rondliepen in hun galakleding. Het werd een lange en late avond waarbij iedereen zich heel erg amuseerde al of niet beneveld door de vele alcohol.


in Russische restaurants mag gedanst worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *