Dag 5; Plezier in Gorky Park

Vanmorgen werden de laatste spullen ingepakt. René, Katja, Allek, Berthie en Chris kwamen met hun koffers naar ons appartement. We konden tot vanavond in ons appartement blijven maar het andere appartement hadden we maar tot 12:00 uur gehuurd. Het was onze laatste dag in Moskou want vanavond vliegen we door naar Perm. We namen de metro naar Gorky Park dat gelegen is op de rechteroever van de Moskva. Het ontstond in 1928 toen enkele grote tuinen (o.a. die van het voormalige Golitsyn ziekenhuis) werden samengevoegd.


Gorky park in Moskou.

De meeste Moskovieten zien het park vooral als een rustpunt in de drukke hectische stad. In het park vind je een hoop snackbars, een Duitse bierhal en verschillende attracties voor jong en oud. Voor mij waren de attracties een waar paradijs. Ik mocht zelf kiezen waar ik in wilde. Sommige attracties mocht ik alleen in en andere samen met een volwassene. Ik vond de indianenbootjes en het treintje erg leuk. Samen met mamma ging ik in een wild ronddraaiende boot en toen ik daar uit kwam moest ik toch wel even gaan zitten. Onze magen draaiden ook een klein beetje maar gelukkig was dit snel weer over.


Ruimtevaartuig in het Gorky park.

We liepen rond en kwamen ook langs een testmodel van de Boeran, een ruimtetuig. De Boeran is de Russische tegenhanger van de Amerikaanse STS. Het project was het duurste Sovjet-ruimtevaartprogramma ooit. Het testmodel maakte 25 testvluchten maar heeft nooit in de ruimte gevlogen. Naast de Boeran stonden lachspiegels en hoe kan het ook, het was lachen geblazen. In de spiegels was je lang, kort, dik, dun, hihi. Net toen we een ijsje hadden gekocht verschenen er donkere regenwolken. Een paar minuten later barstte er een flinke regenbui los. We konden gelukkig bij een van de snackbars schuilen onder een afdak. De regenbui duurde niet zo heel lang en het klaarde al snel weer op. Met de metro gingen we voor de laatste keer terug naar het appartement.


Rob en Camielle op een gekke foto.

Ik viel in slaap en werd wakker toen we een restaurant uit kwamen. Iedereen had lekker Italiaans gegeten. Gelukkig waren er nog pelmeni (pielemini’s) en die at ik op zodat ik niet met lege maag naar het vliegveld hoefde. We werden om 20:30 uur door de taxi opgehaald. We deden er ruim 1 1/2 uur over om bij het vliegveld te komen. Het was erg druk en we kwamen in een paar files terecht. We vertrokken van een andere terminal als waar we zijn aangekomen. Er was helemaal niets te doen in de vertrekhal en het werd een aantal uren vervelen. Uiteindelijk konden we gaan inchecken en dit gaf wat problemen bij de douane.

Bij de douane werden al onze paspoorten ingenomen en moest Katja bij de douanebeambte komen. Er werd veel gepraat en later kwam Katja ons vertellen dat we een (klein) probleem hadden omdat we ons in Moskou niet hadden laten registreren. In feite waren we nu dus illegaal in Rusland en konden ze ons het land uitzetten. Gelukkig bleef Katja kalm en kwamen we er vanaf met een “onderhandse” boete van 10.000 roebel in totaal, wat neerkomt op zo’n 20 euro per persoon. We gingen om 1:15 uur de lucht in en toen viel ik pas in slaap. Na 2 uurtjes slapen werd ik alweer wakker en waren we geland in Perm. Hier was het lokale tijd 5:15 uur en het begon al licht te worden.

We werden opgewacht in de arrivalhal door de familie van Katja. Ik maakte kennis met Mikhael (vader Katja), Luba (moeder Katja), Zhenya (broertje),zijn vriendin Tanya en een neef André. De koffers arriveerden heel snel en daarna werden we verdeeld over de auto’s en naar ons logeeradres gebracht. Zhenya bracht ons naar het appartement van de oma van Katja waar wij de komende week zullen verblijven. We doken meteen het bed in om wat slaap in te halen want het was echt een hele korte nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *