Keyro goes Rusland Dag 1; naar Moskou

Jeetje, wat was het vroeg vanochtend. Ik was nog in dromenland toen ik mamma hoorde roepen dat ik wakker moest worden. Ik kon het opstaan nog even rekken maar uiteindelijk moest ik er toch uit. We gingen vandaag op vakantie naar Rusland, het grootste land ter wereld. We vertrokken om 6:40 uur met de auto naar Geleen. We werden utigezwaaid door oma Evelien en opa Ed bracht ons naar het internationaal vliegveld van Dusseldorf in Duitsland. Het was vanaf Geleen een uurtje rijden. Gelukkig was het niet druk op de weg en arriveerden we om 8:00 uur bij het vliegveld. Camielle, Rob, Berthie en Chris stonden al te wachten in de vertrekhal. Het was even wachten op Rene, Katja en Allek maar ook dat duurde niet lang. We konden nog niet inchecken en besloten om maar iets te gaan drinken en sommigen ook iets te eten.

Vanaf het restaurant kon ik naar vliegtuigen kijken die bij de gate stonden te wachten klaar voor vertrek. Na het ontbijt liepen we naar de balie voor het inchecken. Het vliegtuig bleek helemaal vol te zitten we hadden maar twee stoelen naast elkaar. De derde stoel was er wel meteen achter dus zaten we toch nog een beetje bij elkaar. We liepen naar de security-check voor controle van onze handbagage. Ook hier konden we vrij snel doorlopen. Helaas moest Berthie nog even terug naar de incheckbalie omdat ze spullen in de tas had zitten die niet mee mochten in het vliegtuig. Ze kon ze gelukkig alsnog inchecken en hoefde de cadeautjes voor de familie Viatkina niet in te leveren. Nog even door de paspoortcontrole en toen waren we al bij de gate. Nog 10 minuutjes gewacht en daarna konden we al boarden. We gingen als een van de laatsten het vliegtuig in.

Voordat we opstegen kreeg ik een leuk rugzakje van Aeroflot met allerlei speelgoed erin, een kleurboek met stiften, puzzle etc. We stegen op en vlogen eerst door een pak met dikke wolken en daarna werd de koers naar Moskou ingezet. Het cabinepersoneel kwam al vrij snel met eten en drinken. Ik kreeg een speciaal kindermenu met kipfilet, aardappeltjes, erwten en worteltjes, een toetje en een plakje cake. Na het eten begon ik moe te worden en sliep ik een uurtje.


Een lekkere kindermaaltijd tijdens de vlucht.

Toen ik mijn ogen weer open deed waren we al geland op het Sjeremetjevo 2 vliegveld. Vroeger was dit het grootste internationale vliegveld van Moskou maar veel vliegtuigen landen tegenwoordig op het modernere vliegveld Domodedovo. Bij de paspoortcontrole waren we direct aan de beurt en nadat de paspoorten en visa waren gecontroleerd konden we doorlopen. Het duurde heel even voordat de bagage kwam maar ook dit was snel verzameld toen de koffers eenmaal op de bagageband rond draaiden.We liepen naar buiten waar de taxichauffeur op ons stond te wachten. In plaats van 1 taxibusje werden het twee auto’s. Wij gingen samen met Berthie, Rene en Allek in een auto en de anderen moesten even wachten op de tweede auto. Het vliegveld ligt circa 28 kilometer ten noordwesten van het centrum van Moskou en de rit duurde ongeveer een uurtje. Er stonden wat files en de hoeveelheid auto’s op de weg is echt enorm. Alles rijdt kriskras door elkaar, er staan geen strepen op de weg en er staan 6 tot 7 auto’s naast elkaar. Soms gaan de auto’s op een paar centimeter langs elkaar heen, levensgevaarlijk.

We bereikten veilig het appartement aan Smolenskaya in de wijk Arbatskaja en Katja en Rene gingen alles regelen voordat we het appartement in konden. Wij bleven lekker buiten wachten tot Rene en Katja terug kwamen. Rob, Camielle en wij bleven in het appartement aan Smolenskaya 7 en Rene, Katja, Allek, Berthie en Chris gingen naar hun appartement aan de overkant van de grote weg. Vol spanning gingen we in de piepkleine lift die al krakend en piepend naar de 9e verdieping ging. Eerst moesten we een grote zwarte lederen deur openmaken en daarna nog een deur. Voordat we het appartement in konden moesten we door een halletje en daar moesten we nog een deur open maken. We hadden een traditioneel Russisch appartement met kroonluchters en veel tierelantijntjes. De slaapkamer was wel heel apart met een spiegelwand achter het bed. Camielle vond het helemaal geweldig maar er werd besloten dat wij in deze kamer zouden gaan slapen, helaas voor Camielle.


Woonkamer van het appartement in Moskou.

Hier en daar waren wat onlogische en onafgewerkte dingetjes maar voor de rest was het een keurig appartement. We hadden een mooi uitzicht over het drukke kruispunt voor het ministerie van buitelandse zaken, een prachtig hoog gebouw. We liepen naar de overkant waar we het andere appartement zagen, een stuk moderner dan dat van ons. Ondertussen hadden we honger gekregen en aan het begin van de autovrije Oelitsa Arbat lag een Mac Donalds. We gingen hier naar binnen en bestelden een big mac-menu en een happy meal.


De Russische MacDonalds, ik kan ook al Russisch lezen!

Op de terugweg moesten we de drukke straat weer oversteken en dit is echt niet zonder gevaar voor eigen leven. De Russen rijden echt als gekken (zo’n 60 – 70 km/uur) en stoppen niet voor zebrapaden. Toen we terug kwamen wilden we meteen door gaan naar bed maar toen we de kleine lampjes in de spiegelwand aan deden, kwamen er vonken vanaf. Door de kortsluiting hadden we geen licht meer in de badkamer, toilet, gang en slaapkamer. Op een stopcontact in de slaapkamer zat nog wel stroom en met een klein leeslampje konden we zo toch nog iets zien. In het donker kleedden we ons uit en gingen we naar bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *