Zoo Parc Overloon

Het is Koninginnedag! Gelukkig een stralende dag met veel zon. Net zoals vorig jaar wilden we oranjegekte ontlopen en gingen we naar Zoo Parc Overloon. Het natuurlijke dierenpark ligt in de provincie Noord-Brabant in de buurt van, hoe kan het ook anders, Overloon. We hadden bij de ingang van het park afgesproken met René, Katja en Allek. Samen gingen we op ontdekkingsreis in het dierenpark.

We werden als eerste begroet door de kleine rode panda’s. Deze boombewoners kunnen heel goed klimmen. Even verderop kwamen we bij de Maidan, een prachtig groene heuvelachtige vallei waar verschillende diersoorten zich vrij tussen de bezoekers bewegen. We zagen Indische antilopen, kroeskoppelikanen, jufferkraanvogels en sikaherten. De sikaherten waren heen en weer aan het rennen en konden enorm hoog springen. Onze pappa’s en mamma’s die in Afrika zijn geweest hadden dit in het wild zelfs niet gezien!


De sikaherten sprongen letterlijk over ons heen.

In de vele natuurlijke leefomgevingen zagen we ook cheeta’s, Maleise tapir, witwanggibbons, zwart-witte vari’s, neusberen, kamelen, baardapen en flamingo’s enzovoort. Tussendoor aten we een broodje en frietjes op het terras, heerlijk in de zon. Aan het einde van de dag kreeg ik ook nog een heerlijk ijsje. Iedereen dacht dat ik het ijsje niet op zou krijgen, zo groot was ‘ie, maar ik verbaasde ze allemaal door hem helemaal zelf op te eten.


Allek vond het ook allemaal erg interessant.

Via provinciale weggetjes reden we door veel dorpjes naar Eindhoven. Hier mocht ik op de motor van René zitten. Dat was vet cool! Ik vond het zelfs zo leuk dat ik er niet af wilde. We aten lekker Chinees en keerden daarna pas laat weer terug naar huis.


Als ik later groot ben wil ik ook een motor, zeker weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *