De sneeuwpop (dag 5)

Pappa en René vertrokken alweer vroeg naar de pistes van Golmerjoch. De anderen vertrokken een paar uur later. Samen met mamma Katja, Allek en mamma Vanessa bleef ik in het huis. Ik speelde gezellig met Allek en keek wat televisie.


Spelen met Allek.

Na de lunch trokken we onze warme kleding aan en gingen we een stukje wandelen in de sneeuw. We liepen in de richting van Vandans en verlieten daar de weg om over een pad langs de rivier de Ill te wandelen. Vanuit de lift hadden we deze week ook al de twee stuwmeren kunnen zien die langs de rivier Ill liggen. De rivier en stuwmeren zorgen voor de stroomopwekking in het dal. Van wandelen kwam er niet veel terecht want ik vond het leuker om in de sneeuw te spelen. Af en toe deed ik zelfs wat sneeuw in mijn mond. Katja waarschuwde mij om geen gele sneeuw te eten want daar hadden hondjes overgeplast.


“Snowy” de sneeuwpop, samen met Katja gemaakt.

We liepen na een half uur terug naar het huis en daar maakten we een mooie sneeuwpop in de achtertuin. Katja deed het grootste werk en dat was het rollen van de sneeuwballen. Het was goede plak sneeuw en het rollen van de sneeuwballen ging best snel. We maakten in totaal sneeuwballen, een grote voor het onderlijf, eentje voor het middellijf en de laatste voor het hoofd. Ik hielp bij de afwerking en mamma zorgde dat de sneeuwpop een muts en sjaal om kreeg. Voor de ogen gebruikten we twee zwarte steentjes, de neus was een wortel en de mond werd gemaakt van een rood takje. Het is echt een hele mooie sneeuwpop geworden.

Toen iedereen thuis kwam van het skiën en snowboarden liet ik de sneeuwpop vol trots zien. Samen met Roy speelde ik nog met de tummie-tub van Allek. Ik ging er half inzitten en Roy liet mij door de lucht vliegen. Ik had de grootste lol en wilde niet stoppen. Ik vond dat Camielle het ook maar eens moest proberen en liet haar in de tummie-tub zitten. Helaas kregen we haar niet hoog genoeg op getild om haar rond te laten zweven in de lucht. Natuurlijk leverde het wel een paar leuke foto’s op.


Vliegen met Roy in de tummietub van Allek.

’s Avonds werd het diner bereid door kok René. Hij maakte een heerlijke aardappelschotel met groente en gehakt. Ik smulde er goed van. Ik moet zeggen dat we deze hele vakantie al erg lekker eten met dank aan diverse koks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *