Heel veel sneeuw (dag 4)

Toen ik van morgen uit het raam keek, viel de sneeuw met bakken uit de lucht. Ondanks het weer vertrokken we toch met 3 auto’s naar het skigebied “Bella Nova”. Dit gebied is onderdeel van het uitgebreide Silvretta Nova. We moesten heel langzaam rijden want de weg werd snel glad van al die sneeuw. We parkeerden de auto bij het dorpje Sankt Gallenkirch (900 meter hoogte) en gingen met de Valiserabahn naar boven. Het skigebied “Bella Nova” ligt op circa 2100 meter hoogte. Het hoogste punt in de buurt is de Valiseraspitze, zo’n 2700 meter hoog.

We liepen direct door naar het restaurant Valisera Hausli en zijn daar gaan zitten. Rob, René en pappa trotseerden de sneeuw en gingen skiën en snowboarden. Wij bleven lekker binnen met de anderen. Met z’n allen hebben we geluncht in het restaurant. Ze bereidden hier fantastische typische Oostenrijkse gerechten zoals Senner rösti en kässspätzle. Voor mij werd de Berner Wurstchen met frietjes besteld.


Een dagje spelen in de Tiefschnee.

In de middag heb ik met pappa buiten gespeeld en tot mijn middel in de sneeuw gestaan. Mamma waagde zich ook in de tiefschnee met haar nieuwe snowboard. We namen rond 16:00 uur de lift naar beneden. De wegen waren beter begaanbaar omdat het gestopt was met sneeuwen en door alle sneeuwruimers die de sneeuw van de weg schrapen.

In het huis maakte mamma voor mij lekkere geïmproviseerde pasta om te eten. Later ging zij met Camielle naar Italiaans restaurant Caruso om daar pizza’z en pasta’s af te halen. Mijn pasta had goed gesmaakt maar ik smikkelde toch nog lekker mee van de gnocchi die mamma had besteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *