Golmerjoch (dag 2)

Allek was vanmorgen als eerste wakker. Ik bleef nog even liggen en om 07:30 uur besloot ik ook maar op te staan. Lekker wassen en aankleden en daarna met z’n allen ontbijten. Als eerste reden we naar de plaats Schruns want een aantal mensen moesten nog ski- en of snowboardspullen ophalen bij Intersport. Nadat iedereen zijn materiaal had gekregen konden we op zoek naar de gondellift Golmerbahn II. We moesten via een kronkelende berbergweg naar boven rijden.

Met de gondel Golmerbahn II gingen we naar skigebied van Tschagguns – Vandans. Het gebied ligt bij de Golmerjoch en het hoogste punt is 2124 meter hoog. Iedereen begon aan zijn eerste afdaling terwijl pappa en mamma bij mij bleven. We gingen even kijken bij de kindergarten maar er was maar een kindje. De mevrouw was erg vriendelijk maar ik wilde er niet naar toe en riep meteen dat ik naar huis wilde. Gelukkig hoefde ik er niet naar toe en zijn we buiten gaan spelen. Ik deed spelletjes met een poortje en gleed op mijn billen van een sneeuwheuveltje met pappa. Mamma maakte snel een afdaling op haar ski’s naar het mittelstation bij Matschwiz (piste 1). Met pappa heb ik lekker gespeeld in de sneeuw en zijn we nog gaan kijken bij de piste-bully’s, wat een coole dingen zeg!
Nadat mamma terug was, ging pappa een paar afdalingen maken. Ik speelde ondertussen buiten op het terras van het restaurant Grüneck.

Toen pappa terug was van het snowboarden wilden we wat gaan eten. Het was erg druk in het restaurant en het duurde even voordat we een plekje vonden om te zitten. Pappa en Roy bestelden een pasta bolognese en ik kreeg frietjes met ketchup. Na het eten bleef ik samen met Roy en mamma in het restaurant en ging pappa weer snowboarden. Ik ben daar in slaap gevallen op een bank en sliep wel 2 1/1 uur lang. In de tussentijd was mamma ook gaan skiën en daar had ik helemaal niets van gemerkt. We gingen met de lift terug naar naar Tschagguns waar de auto stond.


Tijdens het uiteten mocht ik op de schoot van Anke zitten.

In de avond begon het helaas te regenen. We gingen uit eten in het centrum van Vandans bij Gasthof Stern aan de Dorfstrasse. Ze hadden een lekkere menukaart met typische Oostenrijkse gerechten. Er werd onder andere Zweibel rostbraten, grill teller, Kässpätzle en voor mij de Kapitan Hook schotel. Gelukkig had ik niet voor niets hard geroepen dat ik frietjes wilde want ze zaten erbij samen met lekkere vissticks. Ik heb heerlijk gesmikkeld van de frietjes en mij goed gedragen aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *