Feriendorf Auβerböden (dag 1)

Om 05:00 uur werd ik vanmorgen al wakker gemaakt door pappa en mamma. We zouden vroeg vertrekken naar onze bestemming in Oostenrijk. We gaan namelijk een week lang op wintersportvakantie in Schruns- Gantschier. Het skigebied ligt Montafondal en dat is in de provincie Voralberg. Uiteindelijk vertrokken we rond 06:00 uur en we werden uitgezwaaid door opa Leo en oma Margriet. Zij passen de eerste dagen dat wij weg zijn op Ushi. Ik bleef het eerste uur wakker maar viel uiteindelijk toch weer in slaap. Toen ik weer wakker werd waren we al een flink eind op weg. We stopten in de buurt van Stuttgart, Zuid Duitsland. Daarna was het nog een paar uur rijden naar onze eindbestemming. Ik keek een paar filmpjes en we arriveerden om 14:00 uur in het dorpje Vandans dat vlakbij het Feriendorf ligt.


Eerst even spelen bij de gondelbaan.

We konden pas na 16:00 uur inchecken bij het huis dus gingen we eerst bij de gondellift (Golmerbahn I)kijken. Pappa en mamma kochten alvast hun skipassen en ik vermaakte me in het kleine speeltuintje met glijbaan. We reden daarna toch maar naar het Feriendorf Auβerböden. Het bleek bij het dorp Batholomäberg te liggen en dat staat bekend als de “Sonnenregion” van Montafon. Pappa en mamma gingen navraag doen en we konden toch al in het huis. Het dorp bestaat uit 6 vakantiehuizen en wij kregen huis “Almein” toegewezen. Het huis was vrij nieuw, mooi ruim en zat vol met allemaal luxe dingen zoals vaatwasser, koffiezetapparaat, internetaansluiting, dvd speler, tv, stereo, kachelofen en zo voort. Iedere slaapkamer had ook nog zijn eigen douche en toilet. De anderen arriveerden ongeveer een uurtje later in het vakantiehuis. We zijn met 10 volwassenen (Pappa, mamma, Roy, Roel, Rob, Camielle, Roger, Anke, Katja en Rene) en 2 kinderen (Allek en ik).


Voorkant van ons luxe chalet.

www.ausserboeden.at

Terwijl pappa de ski’s van mamma en zijn snowboard ging laten waxen en mamma boodschappen ging doen, bleef ik bij Katja en Allek. Allek bleek mij erg interessant te vinden en dat vond ik maar al te leuk. Ik moest ook even wennen aan mamma Katja want zij spreek namelijk Engels. Soms probeerde ze ook in het Nederlands tegen mij te praten en dat verstond ik prima. Zo kan ik Engels leren en Katja Nederlands makkelijk hoor!


Alle vrijgezellen aan het bier.

’s Avonds maakten mamma en Anke een heerlijke pasta Bolognese met salade die we met z’n allen aan de grote gezamenlijke eettafel op aten. Iedereen was vroeg moe en daarom lagen we allemaal al snel in bed. Ik had mijn eigen kleine bed en pappa en mamma lagen op het grote bed naast mij. Al snel was ik in dromenland. Morgen is er een nieuwe dag en zal ik heel veel spannende en leuke dingen gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *