Aachener Tierpark

Samen met mamma reed ik vanmorgen naar Tamara en Vince in Mechelen. Ik was door Vince uitgenodigd om mee te gaan naar Aachener Tierpark. Voordat we vertrokken naar de dierentuin in Aken kon ik nog even lekker ravotten met Bull, de hond. Mamma zette ondertussen mijn autostoeltje in de auto van Tamara en daarna konden we vertrekken.

Het was nog geen 30 minuten rijden en toen waren we er al. Bij de kassa kocht Tamara twee zakjes met zaadjes voor de dieren. Ik wilde meteen bij de eerste kooi al de vogels eten gaan geven maar dat was niet de bedoeling. Niet alle dieren mogen gevoederd worden, vertelde mamma. We volgden de wandelroute en zouden zo het hele park zien. We zagen vogels, aapjes, kamelen, panda’s, wasberen, zebra’s, struisvogels en nog veel meer om op te noemen.


Leuk hoor al die dieren.

In de kinderboerderij konden we knuffelen met de schapen en de geiten. Ook mochten we ze wat van de zaadjes geven die we bij de kassa hadden gekocht. Als het schaapje of geitje de zaadjes van je hand eet, kietelt dat wel een beetje. En als onze mamma’s even niet opletten, aten de schapen het hele zakje op inclusief het papier. Erg lekker zal papier toch niet smaken? Rare beesten die geiten en schapen.

Tussendoor rustten we uit in de diverse speeltuintjes en aten we een boterham op een van de bankjes. We kregen nog een lekker ijsje en gingen pas rond 15.30 uur weg uit de dierentuin. Op de terugweg hielden we allebei onze oogjes niet meer open. Toen ik wakker werd waren we al bijna weer thuis. Mamma had mij, zonder dat ik iets had gemerkt, met stoeltje en al overgezet in haar auto. Ik kan echt iedereen dit leuke dierenpark aanraden. Er zijn veel verschillende soorten dieren, leuke speeltuinen en het is er heel lekker wandelen tussen alle groene bomen en struiken. Je hebt niet het idee dat je midden in een grote stad zit.

Net buiten het centrum van Aken ligt een leuke dierentuin hetAachener Tierpark, een leuke kleine dierentuin waar vooral het contact tussen mens en dier centraal staat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *