Mexico 2010

De zomervakantie van 2010 bracht ons naar het zonnige schiereiland Yucatan in Mexico. Aangezien Ronac nog maar een paar maandjes oud was besloten we om dit keer vooraf wat zaken vast te leggen. In Nederland hadden we al een aantal accommodaties vastgelegd en ook alvast een auto geboekt.

Helaas bleek alles iets anders uit te pakken. Blijkbaar was er iets mis met het vliegtuig waardoor we een extra dag op onze stop-over bestemming in Cuba (Varadero) moesten doorbrengen. Na een groot aantal uren op het vliegveld doorgebracht te hebben maakten we er maar het beste van en mochten we één dag later doorvliegen naar Mexico.

Onze auto was inmiddels niet meer beschikbaar en de accommodaties schoven allemaal één dag op wat ons achteraf nog veel meer tijd kostte. Zo zie je maar weer, op de bonnefooi reizen is zo gek nog niet.

Na deze valse start was onze rondreis door Mexico geweldig. We zagen schitterende Maya tempels, maakten kennis met de vriendelijke bevolking (uitgezonderd een aantal “grens”controles waar ze ons zonder succes geld probeerden af te troggelen). We besloten de reis met een aantal dagen in een paradijselijk Riu hotel.

Mexico, een bestemming om zeker nog een keer terug te komen, al is het alleen maar voor het heerlijke eten.