Palmpaasstok

Veel zin om naar de woensdagmiddagclub te gaan hadden Keyro en ik niet. We zouden gaan knutselen en dat is niet onze favoriete bezigheid. Er waren vandaag veel kinderen op de club aanwezig en we gingen een palmpaasstok maken.

Er was wat voorwerk gedaan en de kruizen lagen al klaar maar het bleken er niet genoeg te zijn. We werden in tweetallen verdeeld en moesten samen één kruis maken. Ik werkte samen met Liam. Een palmpaastok wordt ook wel palmpasenkruis genoemd en bestaat dus uit twee stokken in de vorm van een kruis. De latjes van het kruis konden we versieren met crêpepapier, lint, steentjes en zo voort.

Er was een slinger met lekkere snoepjes die er ook aan werd gehangen. Als laatste kwam er nog een lint met een gekleurd paasei aan. We maakten de stok en zouden hem weggeven aan de bejaarden in het bejaardentehuis aan de overkant. In optocht liepen we met de palmpaasstokken over straat naar het bejaardentehuis.

De mensen zaten al klaar in de algemene ruimte. We mochten de palmpaasstok aan een willekeurig iemand aanbieden. Liam durfde niet maar ik liep op een mevrouw af en overhandigde haar de palmpaasstok. Ze was er heel blij mee. Er was niet voor alle mensen een stok maar ik had nog een paar tekening ingekleurd en deelde deze uit aan mensen die niets hadden gekregen.

We moesten ons vervolgens verdelen in groepjes met de ouderen en deden een paasquiz. Er zaten een paar slimme “oudjes” in ons groepje en we wisten veel vragen juist te antwoorden. Helaas wisten we de quiz niet te winnen. De groep van de grote kinderen (Keyro, Ryan en anderen) ging er met de winst vandoor. Het was voor zowel ons als voor de ouderen genieten van een leuke gezamenlijke middag in onze wijk. Als ik zie hoe blij de mensen waren met de tekeningen en palmpaasstokken, wil ik best nog wel een keer knutselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *