Sneeuwwandeling Weserbrücke

In de Ardennen had het de afgelopen week volop gesneeuwd dus een goede reden om daar weer eens een keer naar toe te rijden. We vonden een wandeling bij het gehucht Petergensfeld dat hoort tot de gemeente Raeren.

Het ligt op de Duits Belgische grens op ongeveer 18 kilometer van Aachen. Ondanks dat het bij België hoort, wordt er Duits gesproken. Het ligt aan de rand van nationaal park de Hoge Venen en aan de oever van de rivier de Weser (Vesder).

We reden het gehucht een paar keer rond, op zoek naar een parkeerplek. Veel plaatsen langs de kant van de weg waren besneeuwd en niet geschikt om te parkeren. Uiteindelijk vonden we een plekje en was het nog een klein stukje lopen over een geasfalteerde weg naar de rand van het bos.

Er lag overal al sneeuw en het lopen ging niet snel. Mamma liep ook nog even terug om de slee uit de auto te halen want eenmaal in het bos was er sneeuw genoeg om de slee voort te kunnen trekken.

We volgen het pad dat af en toe moeilijk te traceren is door al de sneeuw die er ligt. Het is werkelijk schitterend. We volgen een tijd de oevers van de rivier de Weser tot we aan de samenvloeiing van de rivier de Eschbach en de Steinbach. Wij konden maar moeilijk geloven dat deze kleine rivier even verderop het grote stuwmeer van Eupen vormt.

Halverwege de wandeling aten we een broodje op ons zelfgemaakte sneeuwstoeltje. Ronac zat merendeel op de slee en af en toe baalde ik daar wel een beetje van. Toen ik er op mocht, kon ik er al snel weer vanaf omdat het te steil was en het voor pappa en mamma te zwaar was om mij voort te trekken. Het laatste stuk ging over een kronkelpad langs de rivier.

Het is een ruig gebied en door de uitstekende boomwortels en sneeuw was het goed opletten geblazen. Eenmaal van het kronkelpad af, volgde er nog een stukje over een lange rechte weg. Nog een stukje over het geasfalteerde pad en we waren weer bij de plek waar onze auto geparkeerd stond.

Onze skikleding was door al het rollen en spelen in de sneeuw goed nat geworden. Mamma had gelukkig gedacht aan droge kleding en in de auto deden we de natte zooi uit en trokken we droge kleding aan. Lekker een drankje en wat fruit erbij en binnen een drie kwartier waren we lekker thuis. We hadden een voldaan gevoel na deze actieve dag in de buitenlucht, heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *