Kogel Mogel en Kogel Mia in Neukirchen

Mijn nacht was onrustig omdat ik verhoging had en steeds wakker werd. Ik moest even op gang komen maar pappa en mamma wilden toch dat ik mee ging naar buiten. De frisse lucht zou mij goed doen zeiden ze. Voor de verandering reden we naar het dorp Neukirchen. Hier namen we de gondel naar boven. Boven bij de gondel stonden Kogel Mogel en Mogel Mia. Eindelijk zagen we de mascottes van de Wildkogel Arena. Kogel Mogel is een beertje en Kogel Mia zijn vriendin is een poes. Ze wensten iedereen “Frohe Weihnachten” en deelden snoepjes uit.


Danil en ik speelden eerst een beetje in de sneeuw en daalden daarna een aantal keer van de oefenpiste af. Het is een langer stuk dan bij Bramberg. In het begin maakte ik nog lekker mijn bochtjes maar al snel ging ik recht en hard naar beneden. We lunchten bij het bergrestaurant met onder andere kaisersmarren en currywurst met frieten. Ik was moe en viel even bij mamma op schoot in slaap. Na een kort dutje had ik nieuwe energie en ging ik met haar nog heel veel keren van de oefenpiste.

Keyro had zijn ski’s omgeruild voor een snowboard. Het ging niet zo lekker als in Snowworld en hij viel vrij vaak. Hij had er al snel genoeg van en speelde nog wat naast de piste. We verlieten rond 16:00 uur de piste en namen de gondel terug naar Neukirchen. In Bramberg brachten we ons gehuurd skimateriaal terug. We dronken nog een drankje bij café Bergschmied voordat we terug reden naar het appartement. In de avond aten we alle restjes die nog in de koelkast stonden. De spullen werden ingepakt en er werd afscheid genomen van Babette. We lagen vroeg in bed want morgen hebben we een flinke rit voor de boeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *