Indonesië here we come!

Na drie weken thuis geweest te zijn, was het nu eindelijk zo ver. Onze vakantie naar Indonesië ging beginnen. In de ochtend probeerden we wat langer uit te slapen en deden we het rustig aan. Pappa en mamma deden de laatste spullen in de rugzakken en om 13:30 uur waren we gereed om te vertrekken. Voor mij was er dit jaar werk aan de winkel want ik had mijn eigen rugzak met spullen om te dragen. Gelukkig was de rugzak niet te zwaar en kon ik hem vrij gemakkelijk op mijn rug dragen. Onze reis naar Amsterdam Schiphol verliep voorspoedig.


Inchecken op Schiphol.

Op ongeveer 30 kilometer voor Schiphol stopten we even om een ijsje te eten en de benen te strekken. We kwamen precies op de geplande tijd aan tussen de terminal 2 en 3 waar onze auto door een Valid-parkingservice werd opgehaald. We pakten de rugzakken uit de auto en de papieren werden in orde gemaakt. Vervolgens liepen we naar de “departure” hal waar we onze boarding pass nog konden printen en de bagage moesten afgeven. Het inchecken hadden we thuis al online gedaan en onze stoelen hadden we voor beide vluchten ook al vastgelegd. Na het afgeven van onze bagage liepen we naar de vernieuwde hal voor de security-check. Wij en de handbagage werden snel en geordend gecontroleerd. Bij één van de taxfreeshops kochten we allebei nog een tijdschrift voor onderweg. We wilden voor onze vlucht naar Frankfurt nog wat eten en liepen naar de foodplaza waar verschillende soorten restaurants en fastfoodketens waren gevestigd. We gingen eerst in de lange rij bij de Burger King staan maar al snel bedachten we dat we daar eigenlijk geen zin in hadden.


Wachten op het vliegtuig naar Indonesië.

Pappa, mamma en ik haalden een bord pasta en Ronac nam een tomaten-basilicumsoep. We aten met smaak alles op en speelden we nog even bij het speelparadijs. Voor we er erg in hadden, konden we al in de richting van de gate lopen om te gaan boarden. De Boeing 737-500 van Lufthansa zat niet helemaal vol en we hoefden maar 1 uur en 10 minuten te vliegen naar Frankfurt. Hier zouden we overstappen op een ander groter vliegtuig. In Frankfurt hadden we ongeveer 1 uur en 5 minuten om over te stappen. We moesten uiteindelijk best wel opschieten want we moesten naar de andere kant van de departures, opnieuw door de security-check en bij de douane schoot het totaal niet op door een dd-er (domme Duitser) die voor ons stond. We waren uiteindelijk toch op tijd bij de gate en was er een lichte vertraging. Het was ondertussen al 22:00 uur maar we waren nog goed wakker. In het nieuwe Lufthansa vliegtuig, een Airbus A340-300, kregen wij een kinderattentie en er waren ook schermpjes met films, series, muziek en spelletjes. Wij hoefden ons dus niet te vervelen op de vlucht van ongeveer 13 uur. We kregen ook nog eten voordat we aan de nacht zouden beginnen. Het duurde erg lang want er werd vanzelfsprekend voorin begonnen met uitserveren en wij zaten helemaal achter in het vliegtuig. Mamma haalde voor Ronac eerder wat te eten bij de stewardess. Hij begon erg moe te worden en dreigde in slaap te vallen voordat hij gegeten had. Uiteindelijk deden wij rond de klok van 2:00 uur onze ogen dicht voor een korte nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *