Op de lange latten

Het werd een spannende dag voor mij want ik ging naar mijn eerste les om te leren skiën. We stonden eerder op uit bed om op tijd klaar te zijn en niet te laat te komen. De bus stopte direct bij het appartement en zo legden we de laatste 500 meter naar boven af. Omdat de sneeuwgrens boven de 1500 meter lag op dit moment werden alle skilessen op de berg gegeven in plaats van bij het Talstation. Met de 8-persoons Hochzeigerbahn gingen we naar het Mittelstation op 1450 meter. Normaal telt het skigebied ongeveer 54 kilometer aan skipiste maar het gedeelte van de Sechszeiger is gesloten in verband met de weinige sneeuwval.


Voor het eerst op de (nog niet zo heel) lange latten.

Voor mij maakt het niet zoveel uit als ik maar kan leren skiën. Mijn les was bij de oefenweide van de plaatselijke skischool. De mascotte is de berggeit Pitzi en hij schijnt zich zo af en toe te laten zien. Ik maakte kennis met mijn skileraressen in de bambinigroep. Om 10:00 uur werd er gestart met de les. Eerst moesten we een beetje warm worden door met een hoepel te rollen en proberen te pakken. Vervolgens kregen we onze ski’s aan en konden we op de bewegende band gaan staan. De band bracht ons naar “boven” en daar gingen we van start met het leren van de “flug” of ook wel de pizzapunt genoemd. Hiervoor moesten we proberen om de ski’s in een V-vorm te zetten en te remmen door druk uit te oefenen op de ski’s. Ik vond het allemaal maar lastig en liet me liever recht naar beneden glijden maar dat was natuurlijk niet de bedoeling.


Af en toe begreep ik mijn Oostenrijkse skijuffen niet omdat ze alleen maar Duits spraken. Op zich vond ik het wel heel leuk om te doen maar na twee uur les was ik best uitgeput. Bij deze skischool kun je pas vanaf 5 jaar ook de middag lessen volgen en daarom had ik de middag vrij. Keyro kwam na zijn skiles samen met pappa en mamma naar mij toe en gezamenlijk gingen we naar het centraal gelegen Zeigerrestaurant. We gingen buiten op het terras in de zon zitten, heerlijk. Af en toe werden we even nat door het rond stuivende sneeuw van het sneeuwkanon. In de middag oefende ik wat met mamma bij de oefenweide terwijl Keyro wel de berg af zoefde met zijn skiklas. Later op de middag gingen we met de bus terug naar huis en kon ik nog lekker wat spelen in ons appartement. ’s Avonds aten we spaghetti met tomatensaus. We speelden wat spelletjes en keken televisie. Ik was toch wel moe van de hele dag actief buiten bezig zijn en verlangde om 20:00 uur echt naar mijn bedje.


De ski broers in de sneeuw.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *