Dag 20; Toeristisch Unawatuna


Nog een keer vechten met de golven in de woeste zee.

Na het aankleden en ontbijten konden we nog lekker een paar uur doorbrengen op deze mooie plek aan de kust. Samen met mamma ging ik even naar het zwembad maar al snel had ik daar genoeg van en wilde ik naar het strand. Pappa en Keyro waren weer in gevecht met de hoge golven die op het strand beukten. Rond 11:30 uur moesten we helaas vertrekken en onze spullen pakken.


Ik en mijn vriend Nana.

We verlieten helaas deze prachtige locatie en leuke cabana om verder te reizen naar Unawatuna. We reden het dorpje uit en maakten een korte tussenstop in Kuddawella bij een aardig natuurverschijnsel. Hier maakten we een korte wandeling naar een soort natuurlijke geiser. Tussen de rotsen door komt er af en toe een enorme spuit water omhoog. Dit komt door de getijden werking. Nadat we een paar keer het water hoog hadden zien opspuiten liepen we terug naar onze mini-van.


Blow hole Hummannaya


Wachten op de volgende “uitbarsting”.

Na ongeveer 10 minuten rijden stopten we al bij The Resthouse in Tangalle voor een overheerlijke lunch. Het oude marinehotel, een oud Nederlands bouwwerk, werd een paar jaar geleden opengesteld voor het publiek en je kon hier goed eten volgens Nana. Het zag er nogal luxe uit en overal hingen oude foto’s van vroeger. We namen plaats aan de chique gedekte tafel en bestelden curry. We vroegen de originele Sri Lankaanse curry die veel pittiger is dan die voor de toeristen. Het was echt een genot om hier te eten. De hele tafel stond vol met verschillende soorten curry’s en de berg rijst was enorm. Na mijn eerste twee borden met Dhal curry leeg gegeten te hebben, vroeg ik om meer rijst en begon de ober te lachen. Ik zat gewoon drie borden met rijst en curry te eten.


En alweer heerlijk lunchen.

Naast het Resthouse lag een klein Nederlands fort dat tegenwoordig dienst doet als gevangenis. We stopten ook bij een Nederlandse kerk met Nederlandse architectuur. We keken even binnen en een vriendelijke vrouw vertelde ons over de historie van de kerk en liet ons het een en ander zien. Op weg naar Unawatuna konden we de bekende “steltvissers” zien. Vanwege de regen zagen we er uiteindelijk maar eentje aan het werk. Het steltvissen is een speciale vistechniek die in dit gedeelte van Sri Lanka wordt beoefend. De visser zit op een plank, die is vastgebonden aan een verticale paal die in de zee staat. In de hand hebben zij een hengel of visnet om te vissen. Volgens mij vereist dat wel een goed evenwicht en geduld om zo te blijven zitten en vis te vangen.


Stelt vissers op een mooie dag.
In Unawatuna moesten we even zoeken naar het Thaproban Beach House waar we komende twee nachten zouden verblijven. Unawatuna is een populaire badplaats gelegen in een baai aan de Indische oceaan. Er zijn kilometers lange zandstranden die worden omringd door een prachtige blauwe zee en heuvels vol palmplantages.De naam Unawatuna zou de betekenis hebben: ‘hier is iets gevallen”. Volgens de geschiedenis zou de vliegende apengod Hanuman hier ooit zijn langsgekomen op zoek naar geneeskrachtige kruiden. Precies op deze plek liet hij iets uit zijn handen vallen en zo zou Unawatuna zijn ontstaan. Ons hotel Thaproban Beach House lag direct aan het strand. We kregen een mooie kamer op de eerste etage met uitzicht op het strand en de zee. We pakten wat spullen uit en relaxten wat.


Op het strand dineren in mijn eigen stoeltje.
Erg rustig was het hier niet. Op de Rumassala berg hier ongeveer 1 kilometer hier vandaan staat de stupa en pagode van de vrede. De priesters van de stupa galmen de hele tijd door in een harde megafoon hun verkondigingen en liederen. Het zou een bepaald ritueel zijn en tot de volgende dag duren, heel fijn. ’s Avonds hadden wij ons diner op het strand bij kaarslicht en het ruizen van de zee op de achtergrond. Ronac kreeg een mooie “prinsen”stoel waarin hij goed bleef zitten. Toen we naar bed moesten werden we lange tijd uit onze slaap gehouden door het gegalm van de priesters die de hele nacht doorgingen met hun gebed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *