Op skiles (dag 2)

Uit ons zelf werden we rond de klok van 7:30 uur wakker. We aten een boterham en maakten ons klaar voor vertrek naar mijn skiles. We moesten om 9:45 uur beneden zijn bij Schischule Lackner en daar werden de groepen ingedeeld. Het was niets koud en eenmaal beneden bleek het lichtjes te regenen maar dat kon mijn pret niet bederven. Ski’s aan, helm op en beginnen maar was mijn motto. We moesten nog even wachten tot de klok van 10:00 uur en in de tussentijd was Ronac zo lief om mij rond te duwen op mijn ski’s.


Ronac hielp met opstarten.
Al snel bleek dat het helemaal niet druk was waarschijnlijk vanwege het slechte weer en een aantal mensen moeten nog arriveren in hun hotel of appartement werd ons verteld. Ik werd ingedeeld in het skiklasje van Nikolai, een aardige jongen uit Denemarken. Samen met nog 5 andere kinderen gingen we van de “baby”piste af in de pizzapunt. Iets dat ik vorig jaar al had geleerd en nog prima bleek te beheersen. Al snel werd duidelijk dat ik en een andere jongen te goed waren voor het angfängergroepje waar we in zaten en daarom mochten we samen met Nikolai op een ander stuk verder oefenen met bochtjes maken.


Ronac en mamma konden alles goed zien.

De andere kinderen kregen een andere leraar. Er liepen veel skileraren rond zonder bezig te zijn en ze zouden ons onderhand een op een les kunnen geven. De sfeer die er heerste was heel gemoedelijk en gezellig. ’s Middags gingen we terug naar huis om wat eten en daarna mocht ik op een andere oefenweide met de sleeplift mijn skikunsten vertonen. Ook dit ging weer goed en ik hoorde dat ik morgen naar boven mag om daar mijn lessen te vervolgen.


Na de lunch ging ik op de ski’s terug naar de les.
Vlak voordat pappa mij op kwam halen had ik nog een sneeuwballengevecht met Nikolai. ’s Avonds hadden we een lekkere maaltijd die bestond uit pasta met spekjes en een salade. Het eten ging er goed in. Ondanks dat ik moe was gingen we toch nog even met de auto naar het centrum van Grossarl. Het kostte wat moeite om een parkeerplaats te vinden maar we vonden er uiteindelijk toch eentje. In het centrum was een adventsmarkt. Het was sfeervol verlicht en overal stonden kraampjes met lekkernijen en natuurlijk was er ook de kerststal met de kribbe van het kindje Jezus. We liepen wat rond en keerden daarna terug naar ons vakantiehuisje. We keken nog wat televisie en deden een spelletje. Ondanks dat ik de hele dag druk bezig was geweest, was het moeilijk om de slaap te kunnen vatten. Morgen zal weer spannend worden want dan mag ik de ‘echte’ piste weer af, hopelijk gaat dat net zo goed als vandaag.


De gezellige kerstmarkt van Grossarl.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *