Naar Grossarl (dag 1)

Voor mijn gevoel sliep ik nog niet zo lang toen ik door mamma alweer uit mijn heerlijke slaap werd gehaald. We vertrokken naar onze wintersportbestemming Grossarl in Oostenrijk. Terwijl ik slaapdronken op de commode zat, werden mijn kleren aangedaan en werd ik in de auto gezet die ondertussen al volledig was ingepakt. Mamma had nog minder geslapen dan ik. Ze was vannacht pas om 2.00 uur uit Breda thuis gekomen van de bruiloft van Paulien, een goede vriendin van haar. Gelukkig hoefde ze niet te rijden en kroop pappa achter het stuur. We vertrokken rond de klok van 5.30 uur in de richting van Aachen. In Duitsland volgden we netjes onze ingebouwde navigatie richting Koblenz, Stuttgart en Ulm. De rit verliep voorspoedig en Keyro en ik sliepen allebei nog een paar uur.


Onderweg naar de sneeuw.
We stopten voor een plaspauze en kwamen al snel in het onderste deel van Duitsland aan. Hier werd het drukker en vlak voor Ulm adviseerde de navigatie ons om van de snelweg af te gaan in verband met een file. Pappa en mamma twijfelden even maar besloten om het toch maar te doen. Het was een flink stuk binnendoor maar we zagen later dat de auto’s op de snelweg helemaal stil stonden en ik denk dat het ons heel wat tijd heeft gescheeld. In de buurt van München kwamen er ook weer files. We werden door de navigatie opnieuw omgeleid door de buitenwijken van München. Uiteindelijk konden we er toch niet aan ontkomen en belandden we toch in de file. Vanaf dat moment werd het file rijden. Optrekken, stil staan, optrekken en stil staan. Dit weekend staat ook wel bekend als zwarte zaterdag omdat er dan enorm veel files staan op de wegen naar wintersportgebieden. We stopten nog even om een autobahnvignet te kopen die je verplicht moet hebben voor de snelwegen in Oostenrijk. Vlak voordat we Oostenrijk binnen reden stonden we nog even in de file maar daarna kon gelukkig het voet op het gaspedaal blijven.

Uiteindelijk arriveerden we om 15.30 uur in Grossarl bij het huis van de familie Gschwandtl waar onze vakantiewoning zich op de benedenverdieping bevond. Op zich was het nog een hele nette aankomsttijd ondanks alle files op het einde. De eigenaresse had een briefje op de voordeur gehangen dat ze er niet was maar dat de deur naar de vakantiewoning open was. Wij bleven buiten want in het tuintje voor de woning lag sneeuw en dat was veel leuker dan naar binnen gaan. We rolden door de sneeuw en raakten onze energie wat kwijt na de lange autorit. De woning lag iets boven het dorp heuvel op.


Meteen na aankomst spelen in de sneeuw.

We hadden een prachtig uitzicht over het dorp met de kerk en de skipistes van Grossarl. Na 5 minuten kwam Josef Gschwandtl ons begroeten en liet ons de vakantiewoning zien. We hadden een keuken met daarin een woongedeelte, een badkamer en twee slaapkamers. We waren zeer tevreden over deze goed uitgeruste en verzorgde woning. Hier houden we het wel een weekje vol.

Ons appartementje tijdens de wintersportvakantie

’s Avonds liepen we naar de Shischule Lachner in Unterberg, een gedeelte van Grossarl voor het regelen van skilessen en skimateriaal voor Keyro. Nadat dit geregeld was zijn wij gaan eten bij restaurant Auhof. Mamma had Zanderfilet met rösti en spinazie, pappa had een Jaegerschnitzel, Keyro een Spongebob menu (een pizza) en ik het Bugs Bunny menu (frietjes met nuggets). Vooraf konden we ook nog gebruik maken van het saladebuffet. We aten goed en lekker eten voor een prima prijs. We liepen bergopwaarts terug naar onze woning, een pittige klim zeker als je moe bent. Ik ben benieuwd of het nog gaat sneeuwen deze week want dan zullen we de sneeuwkettingen wel nodig hebben denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *